Dé Schrijfmeichallenge voor schrijvers

Als je mij al op Instagram of Twitter volgt, weet je dat ik al een tijdje bezig ben met een sideproject. Nu kan ik het je eindelijk vertellen: ik heb een Instagram fotochallenge gemaakt voor schrijvers, de Schrijfmeichallenge. Zeven dagen lang foto’s delen om Nederlandse schrijvers en dichters meer online te connecten.

Wat houdt de #schrijfmeichallenge in?

De fotochallenge is een manier om de Nederlandse schrijfcommunity nog meer samen te krijgen. Op social media heb ik vaker voorbij zien komen dat schrijvers niet weten wat ze kunnen delen op Instagram en dat het loslaten van perfectionisme  nog best lastig is (ik vind dat ook moeilijk hoor). We willen immers allemaal dat onze ‘feed’ bij elkaar past. Door de fotochallenge wil ik schrijvers samenbrengen en Instagram gebruiken als hét platform voor een kijkje achter de schermen bij het schrijven. En zo kunnen we elkaar ook inspireren!

Wat zijn de onderwerpen van de fotochallenge?

Maandag: Werkplek
Dinsdag: Quote
Woensdag: Leerboeken
Donderdag: Research
Vrijdag: Best achievement
Zaterdag: Notitieboekje
Zondag: Schrijfdoelen

Het leuke is dat je de onderwerpen zelf kan interpreteren. Jij een close-up van je werkplek en iemand anders het totale plaatje? Geen probleem. Dat maakt het juist leuk en interessant!

Doe je mee?

We gaan in de tweede week van mei van start, van 7 tot en met 13 mei. Het zou superleuk zijn als je mee doet! Als je bij iedere foto de hashtag #schrijfmeichallenge gebruikt (in de reacties of in je caption), kan je elkaars werk gemakkelijk terugvinden. Het is juist gezellig als je op elkaars foto’s reageert en natuurlijk een like achterlaat. Yay voor nieuwe schrijfmaatjes! Laat me in de reacties weten of je mee doet en drop je @ zodat ik je aan de lijst kan toevoegen 🙂

Zie ik je op Instagram?

Liefs,
Femke (@femmeijboom op Instagram)

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

24 Reacties

 1. 28 april 2018 / 10:20

  Wat ontzettend leuk bedacht! Ik zou graag mee willen doen, maar ik zit dan alleen met examens waardoor ik niet te veel ernaast wil doen ;). Ik ga natuurlijk wel kijken naar wat jij en anderen ervan gaan maken.

  • Femke
   Auteur
   28 april 2018 / 10:21

   Ahw dankjewel! Heel veel succes met je examens natuurlijk 😊

 2. 28 april 2018 / 11:48

  Wat een leuk idee! Ik doe heel graag mee 🙂 Altijd leuk om op die manier nieuwe schrijvers te leren kennen!

 3. 28 april 2018 / 16:26

  Wat een leuk idee! Mogen Vlaamse schrijfsters ook meedoen? 😉 Of althans zo goed als mogelijk proberen, aangezien ik dan examens heb… haha

  • Femke
   Auteur
   28 april 2018 / 16:27

   Jaaa natuurlijk! Iedereen is welkom 💚 Mocht het niet lukken, dan sowieso heel veel succes met je examens 🙂

 4. 28 april 2018 / 16:38

  Leuk! Ik ga proberen om mee te doen 🙂

  • Femke
   Auteur
   28 april 2018 / 16:39

   Leuk Liz! Het pluspunt is dat ik ‘m nu al een week eerder heb geplaatst, zodat je toch een weekje hebt om foto ideetjes te krijgen/maken. Niet alles hoeft last minute 😋

 5. Lenthe
  28 april 2018 / 19:27

  Wat leuk bedacht! Ik ga proberen mee te doen:)

  • Femke
   Auteur
   28 april 2018 / 19:52

   Super leuk Lenthe! Wat is je insta @ 😊

 6. 28 april 2018 / 19:50

  Heel leuk idee! En eigenlijk gewoon mega tof om zo eens een ‘behind the scenes’ indruk te krijgen, van waar alle mooie verhalen geschreven worden enzo. 😉 Ik doe graag mee! Al is het alleen maar om de motivatie om dan in die maand ook daadwerkelijk verder te schrijven aan mijn boek, haha.

  • Femke
   Auteur
   28 april 2018 / 19:52

   Aah super leuk Marije! Wat is je @ want dan kan ik je op de lijst zetten. Behind the scenes zijn zo fijn! Succes met je boek 😊

   • 7 mei 2018 / 16:53

    Ohja dat is ook wel handig! @marijevandesande 😉 oef, was ik bijna weer vergeten een foto te plaatsen!

 7. 29 april 2018 / 10:56

  Wat een leuk plan! Ik zou ook graag mee willen doen 🙂 Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen 🙂

  • Femke
   Auteur
   29 april 2018 / 10:57

   Ja leuk! Wat is je Instagram @ ? Dan zet ik je in m’n lijstje 😊

 8. 30 april 2018 / 09:56

  Leuk idee! Ik ga proberen om mee te doen 🙂

 9. 30 april 2018 / 19:43

  Leuke Challenge! Ik zet ‘m in mijn agenda, dus count me in. @Dochterlief.NL op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: