Samenwerken als spreker

Op de basisschool hielden we regelmatig spreekbeurten. Ik wilde gehoord worden; ik wilde mijn ervaring en inzichten delen en anderen inspireren en aanmoedigen. Hoe meer ik presenteerde, hoe leuker ik het vond. Ik ging er helemaal voor. Nu wil ik mijn ervaringen delen, anderen inspireren hun eigen weg te kiezen en schrijvers motiveren om een boek te schrijven. 
Op deze pagina ontdek je mijn aanbod als spreker en boek je mij gemakkelijk voor een lezing. Dit kan zijn voor het bedrijfsleven of maatschappelijk dienstverlenende organisaties zoals scholen en musea.

Dit zijn mijn keynotes

Ik bied drie keynotes met verschillende onderwerpen en thema’s aan als standaardaanbod. Bekijk hieronder wat je van deze keynotes kan verwachten. Staat wat je zoekt er niet bij maar zou je mij graag als spreker boeken? Soms ontwerp ik voor opdrachtgevers een keynote op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Zo ging ik van een 3 op mijn diploma naar 300 boeken

Geschiedenis was mijn minst favoriete vak op school. Het lukte me niet om de jaartallen, plaatsen, belangrijke gebeurtenissen en de mensen in mijn hoofd te stampen.

Tot er iets veranderde. Ík begon te praten. Niet de docent, niet de voice-overs in de documentaires – ik. Na drie jaar liet ik geschiedenis vallen en juist op dat moment begon ik het leuk te vinden, want ik had iemand in mijn leven die mij alles kon vertellen wat ik maar wilde weten. 

Mijn oma is in 1932 geboren. Ze was zeven toen de Tweede Wereldoorlog begon, dertien toen die eindige. Maar in 1953 moest ze weer evacueren vanwege de Watersnoodramp. Het schrijven van oma levensverhaal was mijn manier om geschiedenis te ontdekken en erover te willen leren. 

Deze keynote is gebaseerd op mijn debuut ‘Jo: Hier heb je een schrepel en daar kan je beginnen’, een biografie over mijn oma. Hoe ik van een 3 op mijn diploma naar 300 boeken ging is een laagdrempelige manier om geschiedenis te leren door het persoonlijke tintje van oma Jo. 

Persoonlijke ontwikkelen + ondernemen

Als jonge vrouw van het ‘eiland’, uit een familie van allemaal harde werkers, kwam mijn motivatie voor een tussenjaar best uit de lucht vallen. Die onzekerheid waren ze niet gewend, niet op die manier. Maar ik luisterde niet naar hen en nam alsof mijn tussenjaar. Ik werkte wel, maar ontwikkelde mijzelf ook. Ik ontdekte wat ik het allerliefst deed en dat – dat niet was wat zij ook allemaal deden: in loondienst werken.

Deze keynote is gebaseerd op mijn eigen werkervaring en ontdekkingen als ondernemer.

C O M I N G  S O O N

Een boek schrijven doe je zo: van A tot Z, van plot tot slot

Schrijf het boek dat nog niet in je boekenkast staat. ‘Een boek schrijven doe je zo: van A tot Z, van plot tot slot’ vertelt je de onderdelen die een boek kloppend maken.

Deze keynote is beschikbaar voor zowel fantasyboeken als non-fictie projecten zoals biografieën en zelf hulp boeken.

C O M I N G  S O O N

Deze pagina is verder nog in de maak, maar ik wilde wel alvast het aanbod tentoonstellen. Stuur voor vragen, prijsindicaties of andere mogelijkheden een mail naar info@femkemeijboom.nl

Scholen waar ik eerder mee samenwerkte:

%d bloggers liken dit: