Ik volgde Antoinet Muriers cursus: Instagram Dream Course

Op maandag 24 augustus was het eindelijk zo ver: de Instagram cursus van Antoinet Murier ging van start. De ‘Instagram Dream Course’ neemt je mee over vijf dagen, waarin Antoinet middels stories en IGTV’s in vijf modules je allerlei tips vertelt. Er zitten ook nog eens twaalf opdrachten bij zodat jij alles uit je Instagram kan halen. Kende jij de cursus al?

Antoinet volg ik al een tijdje! Ik weet nog goed dat ze net fulltime ging ondernemen als branding fotograaf en hoe ze dit eerlijk op haar stories en in haar feed aankondigde. Dat is ook een van haar tips: wees open en eerlijk. Ze zette zelf haar Instagram in als een soort portfolio en later ook strategisch, nu haalt ze een groot deel van haar opdrachten binnen via dit platform. Daarom heeft ze de cursus ontwikkelt. Zodat wij het platform Instagram kunnen inzetten als belangrijkste marketingtool voor ons bedrijf. 

De vijf modules van Instagram Dream Course

  • Wat is personal branding en hoe werkt het?
  • Wie zijn jouw volgers, hoe spreek je hen aan en wie zijn de júiste volgers voor jou?
  • Hoe zorg je ervoor dat je feed er mooi uitziet?
  • Hoe ziet een professioneel profiel eruit?
  • Wat kunnen stories voor je doen?

Elke module heeft een prachtige eigen naam, maar dit is kort waar elke module over gaat. De zondag ervoor kregen we al de eerste mail. De introductie vertelt kort waar de cursus over gaat, loopt de vijf modules langs en begin je al met de eerste twee opdrachten. Je stelt jezelf de vragen: ben je tevreden met hoe je profiel er nu uit ziet of wat zou je anders doen maar ook wat je doelen met je Instagram zijn. Zo krijg je je eigen waarom al helder, voor je aan de cursus begint. En deze waarom is jouw drijfveer door de hele cursus heen, hierop baseer je jouw strategische keuzes. 

Wat vond ik van Antoinets cursus?

Dagelijks kijk ik al met plezier naar Antoinets stories. Wanneer ze een foto plaatst, voel je vaak de rust al over je heen komen. Dat is iets wat ze ook in haar cursus bespreekt, in module drie. Haar captions spreken je direct aan, waardoor je meestal ook nog eens gaat nadenken over jouw leven. Ze prikkelt je en daagt je uit. Precies wat er ook gebeurt in de cursus. De cursus begint rustig maar speels, je maakt op een leuke manier een beginnetje en regelmatig vragen de opdrachten om een creatieve blik. Sommige opdrachten vragen een hele diepe blik, wanneer je écht goed naar jezelf kijkt en dat was heel interessant. Het was soms lastig om juist niet de negatieve dingen over mezelf te benoemen, maar juist de positieve. Dat was een training an sich. Die onderliggende opdracht was wel heel erg welkom. 

Tussendoor vraagt Antoinet ook om feedback. Ze vraagt hoe je de stories en opdrachten van die dag ervaren hebt en of jij als cursist nog vragen hebt. Die had ik wel! Zo twijfelde ik een keer over een opdracht. Antoinet gaf dan heel fijn antwoord met goede tips, zodat ik de volledige 100% uit mijn opdracht kon halen.

Elke dag zat ik klaar met mijn notitieboekje, zelfs nog voor ik wist dat je er een dagelijks werkboek bij krijgt, haha. Zo kreeg ik inspiratie voor mijn opdrachten en dan pende ik hier en daar een ideetje neer, waarmee ik later aan de slag kon. Echt het goed kijken naar mijn eigen doen en laten op Instagram was belangrijk. Ik gebruikte mijn profiel misschien nog iets te dagboek-achtig, terwijl ik het als ondernemer slimmer en strategischer wil inzetten. Ik mag best meer promotie voor mijn diensten plaatsen, als ik er maar een goed verhaal van maak. En dat leer je ook in Antoinets cursus. 

Waarde vs investering

Deze investering is het zeker waard geweest. Zodra ik alles ging toepassen, kwam mijn Instagram feed rustiger, persoonlijker én interessanter over. Ik kon na deze zeven dagen feed-hiatus niet wachten om weer terug te komen en foto’s te plaatsen.

Wil je meer over Antoinets cursus weten? Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe ronde van start gaat en ook jij hier aan mee kan doen – hou dan haar Instagram @antoinetmurier en website in de gaten. Enne, heb je beeldbank materiaal nodig? Antoinet is your gal!

Laat je het me weten als je de volgende keer mee doet?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: