Ik probeerde flexwerken uit

Ik probeerde flexwerken uit

Sommige mensen zweren erbij, anderen vinden het helemaal niets; flexwerken. In mijn geval is dit schrijven op locatie. Ik heb het nu drie keer geprobeerd en over het algemeen ben ik er wel tevreden mee. Stap één, kies een fijn tentje. Stap twee, ga zitten. Stap 3, strek je nek, vingers en get crackin’. Geheel optioneel, een heerlijke menu-kaart natuurlijk. Was het maar zo gemakkelijk. Hoe vind je de perfecte plek om buitenshuis te werken?

t h e  t e a  l a b

Voor de eerste poging zat ik bij The TeaLab in Rotterdam. Je moet weten dat de theebar er zit want het is een beetje verscholen in de zijstraat waar verbouwd wordt bij een ander pand. Ik zocht een goed plekje uit, de bar bij het raam leek me wel gezellig, bestelde mijn favoriete drankje en opende mijn laptop. Mijn doelen waren groots, waar niets mis mee was, als ik maar wat meer tijd had gehad. The TeaLab is een populaire plek, ze hebben een goed menu en het is behoorlijk Instagram worthy. Na een tijdje werd het drukker en luider en toen pas realiseerde ik me dat het lunchtijd was. Weg concentratie. Terug opzoek naar inspiratie en concentratie wilde ik ook niet meer want ik was wel tevreden met de woorden die ik op papier had gekregen. Dus sloot ik langzaam af, pakte ik mijn spulletjes weer in en ging ik Rotterdam verkennen. Een bezoekje aan boekhandel Donner kon ik niet weerstaan.

w r i t e u p

Flexwerken is een beetje aftasten wat je zelf een fijne manier vind. Lesson learned: schrijf de eerste versie van de manuscript in je eigen rust. Ik zal je vertellen waarom. De tweede keer dat ik buitenshuis ging schrijven was tijdens de Write Up van de Writers:Community in Rotterdam. Het viel toevallig op mijn verjaardag dus besloot ik een ochtendje mee te doen. We werkten met wordsprints, waarin je dus zoveel mogelijk woorden opschrijft in een bepaalde tijd. Ik wilde mijn manuscript afmaken, wat die dag niet lukte, maar ik merkte wel dat er voor mijn gevoel iets niet klopte. Tijdens het schrijven met zo’n tien anderen voelde ik een soort van prestatiedruk. Je zit daar toch met veel schrijvers, waarvan sommigen nog wel langer schrijven dan mij. De dag erna kwam ik erachter dat ik niet tevreden was met de woorden die ik had geschreven. De schrijfsituatie was ook anders. Ik zat namelijk met mijn laptop aan tafel zonder muziek, in plaats van op de bank met oordopjes in. Het was erg gezellig, maar ik was niet blij met de laatste paar hoofdstukken. Dus, ik heb inderdaad mijn lesje geleerd.

l o t & d a a n

Misschien is het een kwestie van drie maal is scheepsrecht want toen ik, op aanraden van Sacha en Chinouk, eens bij Lot&Daan ging zitten in Rotterdam, werkte ik zo binnen een uur mijn to do lijstje af. Lot&Daan zit ergens achter Blaak verstopt. Als je binnenkomt denk je, roze?! palmboompjes?! hangstoelen?! Binnen staan verschillende tafels en banken, maar ik koos voor de lange tafel: een halve boomstronk. Ik legde mijn spulletjes uit en stelde twee doelen: de Instagram Challenge opzetten en de concert voor mei en juni verzinnen. Omdat ik in juni op vakantie ga, plande ik die maand eerst. Toen kwam de challenge en toen kwam de lunch – met mijn zusje Anne. Sindsdien ben ik al een tweede keer terug geweest naar Lot&Daan.

Zoals ik al zei is flexwerken uitproberen, aftasten naar je eigen manier. Voor mij is ruimte belangrijk, ellebogen wijd over de tafel, schrijfboekjes naast me, drankje erbij en juist niet te ineengedoken. Ik vind het fijn om een to do lijstje bij de hand te hebben, zo kan je niet afdwalen. Niet minder dan twee taken, niet meer dan vijf. Mocht je dan even wat anders willen doen heb je genoeg keus, maar ook weer niet te veel. lAls je het klein aanpakt en weet hoe je stap voor stap ergens wilt komen, maakt het denk ik niet uit waar je werkt.

Wat vind jij fijne plekjes om te schrijven? Laat me je hotspots weten!

Liefs,
Femke

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

5 Reacties

 1. 29 mei 2018 / 21:03

  Hier in Zeist ga ik altijd naar Barista café op het Emmaplein, vind ik een fijn plekje en vooral op maandagochtend. In Utrecht vind ik Bistrot Centraal fijn (op Utrecht CS), maar ook Josef/Jozef op de Mariaplaats. 😀

  • Femke
   Auteur
   31 mei 2018 / 18:23

   Utrecht centraal is echt heel mooi, maar Bistrot kende ik nog niet. Thanks!

 2. 31 mei 2018 / 18:12

  Ja Lot & Daan is echt leuk! Ik heb er al eens een fotoshoot gedaan, maar het lijkt me inderdaad ook een fijne plek om te werken met je laptop.

  • Femke
   Auteur
   31 mei 2018 / 18:23

   Wauw! Ik heb er echt genoten ja 😊 Waar was de shoot voor?

 3. 29 juni 2018 / 21:49

  Lijkt me niet zo gemakkelijk om te flex werken. Ik werk graag aan mijn bureau als er niemand thuis is & het dus muisstil is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: