Over mij

Hoi, ik ben Femke! 

Ik schreef al verhalen voor ik aan de brugklas begon. Mijn eerste stuk ging over de avonturen van een rode vos. Maar pas in de brugklas nam ik het serieus. Ik schreef vaker, plaatste bijna dagelijks hoofdstukken op Quizlet en maakte zelfs boektrailers in Windows Movie Maker. Zo’n vier, vijf jaar later schreef ik mijn eerste, echte boek en dat zette dit hele avontuur in beweging. 

Toen ik net begon, maakte ik mijn eerste schrijfvriendin via het internet, jaren later ving ik pas de term schrijfcommunity op. Eentje die in Nederland bijna non-existent was. Ik maakte ook nog niet actief genoeg het gebruik van social media. Door een paar geweldige initiatieven (en het groeien van social media) kwamen we wel bij elkaar. Maar ik vond het nog niet genoeg.

Ik wilde iets doen voor andere schrijvers. In mijn tussenjaar doopte ik mijn Instagram en YouTubekanaal om tot een schrijversaccount en ging naar mijn eerste netwerkevenement, het Xmas Book Café van Clavis. Dat was in 2017, en ik was net twintig geworden. Ik kreeg voor het eerst de smaak van ondernemen te pakken. Ook besloot ik door te zetten met mijn schrijfdroom, door die bewuste avond, omringd met boekenliefhebbers en diverse auteurs. 

Gelijk in de eerste maand van 2018 sprak ik met Iris Zaagman af om mijn auteursfoto te maken, ik knutselde een blogschema in elkaar en kocht mijn domeinnaam. Femkemeijboom punt nl was geboren!

Zo kwam ook mijn missie tot stand. Ik wil andere schrijvers laten zien dat hun creatieve ideeën er ook mogen zijn, zodat geen enkele schrijver zich laat tegenhouden en het boek schrijft dat nog niet in hun boekenkast staat. 

Waarom? Omdat ik vind dat we elkaar meer mogen helpen. Niet iedereen durft in het begin toe te geven dat ze schrijven, bang voor de reactie van hun vrienden of ouders (oeps, dit was ik). Een schrijfmaatje die je kan motiveren doet wonderen. 

Wat ik sinds geleerd heb is dat het ene gereedschap niet altijd ook voor de ander werkt. Er zijn genoeg manieren op woorden op papier te krijgen, je moet alleen jouw favoriete manier zien te vinden.

En daar wil ik je mee helpen.  

“If there’s a book that you want to read, but it hasn’t been written yet,
then you must write it.” ― Toni Morrison

FEMKE IN DE MEDIA/PUBLICATIES

2019
Hallo, hallo, wat stinkt daar zo? – Profielen (online)
Hoe ik van mijn hartjes-verslaving afkwam – Profielen (online)
Op kamers gaan? Dit heb je écht nodig – Profielen (online)

2017
Interview MustMag.nl
Schrijfportret door Nienkeslifestyle

2013
Columns in de PZC (Zeeuwse courant) tijdens stageBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

femke column pzc 1
femke column pzc 2

BewarenBewaren

BewarenBewaren

%d bloggers liken dit: