OPROEP: Proeflezers voor fantasy!

OPROEP: Proeflezers voor fantasy!

Eindelijk zijn we bij deze fase beland: ik ga op zoek naar proeflezers voor mijn fantasy manuscript. Lijkt het jou leuk om te helpen, lees dan snel deze blogpost!

Flaptekst

Carré Wynwood haar edelsteen is nog heel. In een wereld vol ontsnapte creaties uit Pandora’s kist, beroepsgeheimen en arrogante Jagersjongens, wordt Carré gedwongen aan de zijlijnen van het Springfield Instituut toe te kijken. Als Carré tijdens het gouden uur beduusd door een verlaten wijk van New York dwaalt, beseft ze niet dat ze gevaar loopt – tot ze gegrepen wordt. Waarom is haar edelsteen nog heel? Waarom kan ze zich uren niet meer herinneren? Als haar nieuwsgierigheid de overhand neemt, begint de sneeuwbal van ellende te rollen. Kan Carré de grijze vlakken achterhalen, en zal ze wel zo blij zijn met wat ze ontdekt?

Het manuscript in cijfertjes

‘Achter Hemel en Aarde’ is meer dan 84.000 woorden lang. Er zijn 268 bladzijden met een regelafstand van 1,5. Als je mij wilt helpen, krijg je steeds een bestandje met vijf hoofdstukken (+- 20 pagina’s).

Wat kan jij doen?

Neem vooral je tijd. Omdat ik graag specifieke onderdelen wil verbeteren, zal ik samen met het document een paar vragenlijsten meesturen. Je hoeft niet op spelling en grammatica te letten! Zie je een veelvoorkomende fout, laat het me weten. Be nice, please haha. Lees je iets wat je echt tof vind? Markeer het en schrijf aan de zijkant wat je er zo leuk aan vind! En tot slot, geniet 💚

Ik ben op zoek naar ongeveer 10 proeflezers (beide geslachten, leeftijdsgroep jongvolwassen, lezer van verschillende genres), het is niet ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als dit je leuk lijkt, laat dan een berichtje achter met je motivatie en wat basisgegevens zoals hierboven benoemd. Wie weet stuur ik jou een berichtje terug met nog veel meer informatie!

Volg:
Share:

15 Reacties

 1. 26 september 2017 / 11:37

  Hoi
  Ik ben zeker geïnteresseerd!!!
  1) je verhaal spreekt me aan. Het klinkt als een super tof avontuur.
  2) ik ben erg met taal bezig, ben freelance copywriter en hou ervan om me te verdiepen in verhalen.
  3) ik ben een echte boekenworm.

  Even wat info:
  Naam: Ellen Rooms
  Nationaliteit: Belg
  Leeftijd: 27
  Contact: alittlebooklife@gmail.com

  • 26 september 2017 / 11:38

   Oeps ik zie nu “leeftijd jongvolwassen’ 😉 Sorry!

  • Femke Meijboom
   26 september 2017 / 11:44

   Hoi Ellen! Je bent de allereerste, wat super tof, dankjewel 🙂 Ik wist eerst niet of ik leeftijden 15-25 er in wilde zetten of jongvolwassenen, maar ik wil je graag op de lijst zetten met gegadigden!

 2. 26 september 2017 / 12:23

  Aaah, lijkt me heel erg leuk. Ik zei het al op Twitter laatst 😉

  Ik lees niet mega vaak fantasy, maar jouw verhaal spreekt me wel aan. Ik denk dat het handig is om mij er bij te hebben, want ik kan als boekblogger/journaliste kritisch zijn, maar ook zien waar je het juist goed doet. En als licht onervaren fantasylezer denk ik misschien ook vaker ‘oh hier kan het wat duidelijker’ 🙂

  • Femke Meijboom
   27 september 2017 / 20:35

   Hoi Paula! Thanks for coming 🙂 Ik ga je op mijn lijstje zetten wieee! Dankjewel <3

 3. 26 september 2017 / 17:12

  Hoi,
  Ik ben geïnteresseerd. Ik lees regelmatig fantasy verhalen en ben er zelf ook een aan het schrijven. Ik moet regelmatig werkjes maken voor school en daar moet ik super kritisch zijn dus misschien dat ik wel handig kan zijn. Hoop dat ik je manuscript mag proeflezen en dat ik je kan helpen met het verbeteren ervan 😁

  • Femke Meijboom
   27 september 2017 / 20:36

   Hoi Lisa, dankjewel voor je berichtje! Over welke onderwerpen gaat je fantasy? Ik zet je op mijn lijstje, ik stuur je dan binnenkort een mailtje met extra informatie 🙂

   • 28 september 2017 / 06:55

    Hoi Femke, mijn fantasy gaat over een meisje dat ik 2 verschillende werelden tegelijk leeft en moet vluchten voor gevaren in allebei de werelden.

 4. Rianne
  26 september 2017 / 20:57

  Ah, het lijkt me leuk om je te helpen!

  Je verhaal klinkt fascinerend. Fantasy, love it. Ik ben Rianne, een negentienjarige dyslectische rechtenstudente. Ik ben dus al genoeg uren per dag met taal bezig 😉 Nu, ja, ik let tijdens het lezen vooral op hoe soepel iets leest en plotholes. Ik lees en schrijf zelf ook ontzettend veel. Mocht je mijn hulp willen: rmcrobben@gmail.com ;).

 5. Noortje
  28 september 2017 / 22:09

  Ik ben erg geïnteresseerd. Ik ben een grote lezer en studeer momenteel voor leraar Nederlands. Voor mijn opleiding, maar veel meer in mijn vrije tijd lees is veel soorten boeken. Fantasy is in ieder geval een genre dat ik graag lees.
  Ik houd ook van schrijven, krijg vaak terug dat ik het goed kan dus misschien kan ik daar helpen. Het lijkt me vooral heel erg leuk om dit voor je te doen.

  Ik ben 24 jaar en ik geef les aan 1 en 2 havo en vwo.
  noortjetolhuijs@gmail.com

 6. Riemmelth
  29 september 2017 / 07:55

  Super tof dat je zo op zoek gaat naar proeflezers!

  Ik ben Riemmelth en word over een week 19 jaar. Ik lees veel en heb sinds kort het schrijven weer opgepakt (wat ik ook al mijn hele leven doe). Ik zit nu in mijn laatste jaar van de middelbare school en wil hierna een tussenjaar nemen waarin ik onder anderen wil gaan kijken of ik een cursus teksten redigeren kan volgen. Ik vind het heerlijk om teksten of verhalen geconcentreerd te lezen en te controleren. Ondanks dat je niet vraagt om spelling en gramatica controle, denk ik dat het proeflezen zeker een goede oefening voor mij zou zijn en ik denk dat ik je ook zeker kan helpen 🙂
  Vroeger was ik niet ontzettend van de fantasy, maar sinds ik YA lees, waag ik me er regelmatig aan. Ik merk dat ik het inmiddels wel heel tof vind, maar dat ik ook wel wat van een fantasy boek verwacht. Ik denk dat ik dus wel kritisch naar je verhaal zou kunnen kijken. Dankzij de flaptekst ben ik in ieder geval al geïnteresseerd!
  Ik vind nog wel dat ik even moet melden dat ik het wel druk heb in mijn examenjaar, ik weet dus niet hoe snel ik door alles heen zal komen, maar ik wil zeker een poging wagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: