De NaNoWriMo maand + een kleine update

Deze maand ga ik de challenge aan om 50.000 woorden in 30 dagen te schrijven. Mijn eerste gedachte op 31 oktober was echt, waar ga ik aan beginnen? Maar ik ben al een aantal jaar bekend met de National Novel Writing Month doordat ik altijd al op Quizlet heb geschreven. Vorig jaar deed ik ook al twee mee aan Camp NaNoWriMo, een wat mildere versie waar je niet per se de 50.000 hoeft te behalen maar je eigen gestelde doel, een woordaantal, zoveel pagina’s of de zoveel schrijfuren. Maar ik ga dus de challenge aan, maar dit jaar speel ik een beetje vals.

Preptober

Als je nog niet weet wat je in november wilt schrijven, is oktober de maand om dat uit te vogelen. Daarom is oktober tot Preptober gedoopt. Helaas was ik zo druk en echte kip zonder kop als het ging om twijfels. Aan welk verhaal wil ik echt schrijven? Waar heb ik nu de meeste inspiratie voor? Waarom krijg ik steeds weer inspiratie voor een ander verhaal?! Dit gebeurde allemaal in mijn hoofd en toen ik zelfs nog een kleine hersenschudding kreeg, liet ik dit me nog steeds niet stoppen. Uiteindelijk heb ik wel tegen mezelf gezegd, stop nou maar, je hoeft NaNoWriMo niet serieus te nemen. Ga op je eigen tempo.

The Night before NaNoWriMo

Het was dus niet de bedoeling om mee te doen dit jaar, ook al heb ik al twee keer eerder aan Camp mee gedaan met ditzelfde woorddoel. Maar omdat ik mijn schrijversacademie opdracht echt niet zat zitten, heb ik ook daar een beetje vals gespeeld. Ik heb de opdracht zo aangepast dat het mij wel uitkwam. Maar toen begon ik weer te twijfelen. Hoe kon ik in hemelsnaam een hoofdstuk van ongeveer 1000 woorden in de toegestane 350 woorden proppen? Het is me wel zeker gelukt! Alleen wilde ik diezelfde avond gelijk nog beginnen aan dit verhaal. Dus dat deed ik.

Linguae in signum

LIS is een Latijns voor taal in gebaren. Simpelweg omdat ik de vertaling van gebarentaal niet mooi en speciaal genoeg vond. Zoë is doof en Connor niet. Ik schrijf in dit verhaal over hun kennismaking en hoe de relatie tussen deze twee, in mijn ogen, vormt. Natuurlijk komt er hier veel research bij aan te pas, en daar ben ik nog steeds mee bezig.

“Niets is beter dan de geschiedenis van dichtbij te zien door het bijna vast te houden, als het niet honderden jaren oud zo zijn, gebalsemd is of uit elkaar zou vallen zodra je het aanraakt en je zo je eigen miljoenenstrop zou knopen.”

Roep van de Banshee

Dit verhaal heb ik wel al uitgewerkt en ik weet dus waar ik het naar toe wil brengen. LIS absoluut niet, een klein beetje, maar de rest is wazig. RVDB gaat over Ariah’s broer Fin wie terechtgesteld wordt, maar Ariah is degene die bestraft word.

“Ik was dertien toen ik de eerste zag verdrinken, dat was zes jaar geleden. Sindsdien… ben ik de tel kwijt. En daar blijft het niet bij. Mijn broer Fin zal niet de laatste zijn, niet na wat hij probeerde. Fin is een warlock, een slimme jongen die altijd zijn weg terug naar huis vind, maar hij wordt terechtgesteld. Hij heeft zijn krachten gebruikt op een onschuldige voorbijganger. Fin heeft de regels gebroken en ik betaal de prijs. Overal waar ik kijk, breekt glas en klinken nagels over krijtborden. De kranen blijven druppen en het gas van het fornuis blijft branden. Fins dagen liepen af en ik, ik word gek.” 

Schrijversacademie opdrachten

Tja, dat valsspelen. Omdat ik dit dus voor het schrijven gebruik, wil ik het ook laten meetellen voor NaNoWriMo. Vrijdagmiddag schreef ik nog 400+ woorden voor de tweede opdracht van deze module. Als je mijn statistieken wilt zien, kan dat op mijn profiel.

Een kleine update

Ja, dan de update. Vanaf januari wil ik graag een nieuwe start maken met mijn blog en dat betekend voor nu: vooruitwerken. Daarom zal ik de komende tijd niet (veel) posten, slechts de maandupdates van november en december. Als je wilt bijhouden wat ik nog wel allemaal doe, kan je mijn YouTube-kanaal volgen waar ik wekelijks een video upload. De ene week een lifestyle video (over bijvoorbeeld boeken, tussenjaar plannen, schrijftips) en de andere keer een weekvlog! Ik ben van plan mijn hele tussenjaar vast te leggen, dus maak je borst maar nat voor veel weekvlogs (:

Dus ja, dat betekend nog een drukke periode deze laatste twee maanden van 2017. Ik wil er het beste van maken! Tot snel!

Liefs,
Femke

(en ik ben natuurlijk ook actief op Twitter en Instagram! Hiernaast kan je icoontjes zien en als je er op klikt, ga je gelijk naar mijn account. Zie ik je daar terug?)

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: