3 Boeken die voor het najaar op mijn verlanglijst staan

Het is weer tijd voor een boekenverlanglijstje voor het najaar. Als we geluk hebben loopt de zomer nog een beetje uit door heel september, maar voor je het weet is het oktober en staan de koude maanden weer voor de deur. Zelf vind ik de knusse maanden heel fijn om met een boek en een kop thee op te krullen bij de kachel. Daarom heb ik weer nieuwe boeken voor het najaar verzamelt. Welke boeken staan op jouw verlanglijstje?

Voorbij het Wederwoud – Valentijn Ringelberg

Het is aftellen geblazen! Na vandaag is het nog negentien dagen voordat Valentijns debuut bij Hamley Books uitkomt. 

‘Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. 

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs. 

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan. 
Voorbij het Wederwoud is een spannend en ontroerend verhaal over familie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.’

Nevertheless, She Wore It – Ann Shen

Komt de schrijver je bekend voor? Dan is dat misschien omdat ik het al vaker over haar andere twee boeken heb gehad. Legendary Ladies vertelt het verhaal van godinnen in allerlei geloven en uit mythes en Bad Girls Through-out History toont 100 vrouwen die belangrijk zijn geweest voor de vorming van het heden. Toen ik laatst dit laatste boek zocht, kwam ik erachter dat ze schrijver een derde boek gepland heeft staan! Dit wordt een autobuy. Waarom? Omdat Legendary Ladies mij zoveel schrijfinspiratie heeft gegeven en Bad Girls is een hele leuke manier om geschiedenis te leren.

Illustrator and author Ann Shen shares her striking study of history’s most iconic styles, and the women who changed the world while wearing them. From the revolutionary bikini to the presidential pantsuits, this book explores 50 fashions through bold paintings and insightful anecdotes that empower readers to make their own fashion statements. The book demonstrates the power of fashion as a political and cultural tool for making change.

Leestip met een historisch en persoonlijk randje: Jo: Hier heb je een schrepel en daar kan je beginnen

Het Onzichtbare Leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Als je mij al langer volgt, herken je de naam van deze auteur wel. Ze is mijn favoriete auteur. Ik heb zo ontzettend genoten van de Schemering-trilogie en toen ik zocht naar de vertaling van Viscous en Vengefull, heb ik de Boekerij getweet met de vraag of er andere vertalingen van haar op de planning stonden. Dat is dit boek! Maar mijn geduld wordt de komende tijd wel getest, want het boek verschijnt pas in januari van 2021. 

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…’ 

Welke boeken staan er bij jou op je verlanglijst?

Liefs,
Femke

Deze boeken noem ik in deze blogpost:

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: