Lezingen over persoonlijke ontwikkeling en leren schrijven

Lezingen over persoonlijke ontwikkeling en leren schrijven

Toen ik een paar jaar geleden mijn missie opschreef, wist ik het zeker: ik wil andere schrijvers inspireren en motiveren om het boek te schrijven dat nog niet in hun boekenkast staat. Later, tijdens het schrijven van ‘Slashwerk’, ontdekte ik dat ik dit niet alleen voor schrijvers wil doen. Ik wil elke student motiveren om hun droom te volgen. Daarom schreef ik voor elk van mijn boeken een lezing en ook een schrijfworkshop. Dit zijn mijn drie lezingen.

Van een 3 op mijn diploma naar 300 boeken – over ‘Jo’ 

Geschiedenis was mijn minst favoriete vak op school. Het lukte me niet om de jaartallen, plaatsen, belangrijke gebeurtenissen en de mensen in mijn hoofd te stampen. Tot het me wel nieuwsgierig maakte en ík vragen stelde. Mijn oma is in 1932 geboren. Ze was zeven toen de Tweede Wereldoorlog begon, dertien toen die eindige. Maar in 1953 moest ze weer evacueren vanwege de Watersnoodramp. Het schrijven van oma levensverhaal was mijn manier om geschiedenis te ontdekken en erover te willen leren. 

Deze keynote is gebaseerd op mijn debuut ‘Jo: Hier heb je een schrepel en daar kan je beginnen’, een biografie over mijn oma. Hoe ik van een 3 op mijn diploma naar 300 boeken ging is een laagdrempelige manier om geschiedenis te leren door het persoonlijke tintje van oma Jo.

Je eigen maatbeker van succes – over ‘Slashwerk’ 

Als jonge vrouw van het ‘eiland’, uit een familie van allemaal harde werkers, kwam mijn motivatie voor een tussenjaar best uit de lucht vallen. Die onzekerheid waren ze niet gewend, niet op die manier. Maar ik luisterde niet naar hen en nam alsof mijn tussenjaar. Ik werkte wel, maar ontwikkelde mijzelf ook. Ik ontdekte wat ik het allerliefst deed en dat – dat niet was wat zij ook allemaal deden: in loondienst werken. Toen ik als ondernemer startte en carrière wilde maken met schrijven, werd ik door mijn omgeving tegengehouden. Dat was voor hen niet normaal. Toch zette ik door en schreef ik een boek over mijn mening, mijn werkervaring en ontdekkingen als ondernemer.

Mijn boek ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ inspireerde deze lezing.

Een boek schrijven doe je zo, van a tot z, van plot tot slot – de schrijfworkshop

Schrijf het boek dat nog niet in je boekenkast staat. ‘Een boek schrijven doe je zo: van A tot Z, van plot tot slot’ vertelt je de onderdelen die een boek kloppend maken. Iedereen kan een boek schrijven. Dat laat ik zien met deze lezing. We bespreken elke stap die je nodig hebt om een verhaal te schrijven. We beginnen met inspiratie, om vervolgens door te gaan met structuur, personages bedenken, locaties tot leven brengen en ook tips om je motivatie vast te houden. Bij deze lezing zit een werkboek! 

Ik bied deze drie keynotes met verschillende onderwerpen en thema’s aan als standaardaanbod. Staat wat je zoekt er niet bij maar zou je mij graag als spreker boeken? Soms ontwerp ik voor opdrachtgevers een keynote op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden. Lees voor meer informatie mijn sprekerspagina en neem contact op! Als je eerst mijn boeken wil lezen, ga dan direct naar de shop.

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: