Een lenteschoonmaak voor je mind

Een lenteschoonmaak voor je mind

Robin Williams zei ooit “De lente is de manier waarop de natuur zegt: ‘Tijd voor een feestje!'” Het is een mooie uitspraak, maar vóór er plek is voor een feestje, is er een schoonmaak nodig. In je huis én in je hoofd. De dagen worden langer, schuif al je zorgen aan de kant, stof de ladekasten met ideeën af om opnieuw te beginnen en kleed je leuk aan. Een lenteschoonmaak voor je mind houd je zó.

Delete, delete, delete

Wanneer mijn hoofd lijkt over te lopen, kijk ik allereerst naar de digitale items die ik dagelijks gebruik. Notities op mijn telefoon, bestanden in de Cloud, Foto’s, leeslijst in Safari… ga maar door. Met zonnig weer wil je nog niets liever dan fris en fruitig zijn om overal van te genieten? Daarom schoon ik eens in de zoveel tijd mijn apps op. Te veel foto’s betekend een chaos in mijn hoofd, ik wil er liever niet meer dan acht of twaalf zien. Hetzelfde geld met notities of de leeslijst, rommel mag er uit en lees wat je nog wilt lezen. Je hoeft het niet te zien als ‘o, deze rommel moet opgeschoond worden’, maar als ‘doe inspiratie op in een notendop’ door het artikel even gauw te bekijken. Eerst online, dan pas offline.

Out with the old, in with the new

En dan bedoel ik niet geld over de toonbank smijten voor een hele nieuwe lente garderobe… Oké, misschien wel een heel klein beetje. Wat ik doe, is mezelf met elk seizoen een doel stellen: wil je drie nieuwe outfits? Dan doe je ook drie outfits of kledingstukken weg, meer mag natuurlijk ook in de zak. Je oude kleding hoef je natuurlijk niet weg te gooien, je kan er ook iemand anders mee blij maken!

YOUR POTENTIAL IS ENDLESS

Fysiek mag ook

Misschien zit je al wel een tijdje te bedenken hoe je je meubels in je slaapkamer kan omgooien. Een ander kleurtje? Fleuriger dekbed? Je gewoontes aanpassen en iedere dag je bed opmaken (het helpt voor een wakkere mindset!)? En als je dan toch bezig bent, waarom niet de hele kamer? Stoffen, natte doek er overheen, stofzuigen en al die tijd je raam lekker open. De kaarsen in de ruimte vervangen is ook een goeie tip. Cinnamon Apple Pie en Vanille zijn voor dromerige regendagen, dus vervang ze eens door Fresh Linnen of Sinaasappel! Fris en fruitig, fris en fruitig. Het zijn de kleine details die je lichaam wakkerder maken.

Pak pen en papier

En schrijf alles op dat je dwarszit. Maak je eigen mini burnbook (hi Mean Girls) en sla je slag. Teken iets nieuws, probeer te dichten, combineer gevoelens met kleuren. Ik doe het niet vaak genoeg, want het werkt opluchtend, maar het opschrijven van je gevoelens hoeft niet negatief te zijn. Beeld je in dat je je gevoelens van een gebeurtenis in een flesje doet om later nog eens in te ademen.

 BELIEVE IN YOUR INNER BEYONCÉ

The kleine lettertjes

Loop de langere route naar de supermarkt. Let op je ademhaling. Trek je mooiste kleding aan. Verzamel motivational quotes op Pinterest. Maak je eigen motivational playlist. Ga een dag offline en mijd social media. Schrijf al je doelen van je af, eerste stap in realisatie. Kijk home video’s en lachcompilaties. Zit in de zon. Trek je bh sneller uit als je thuiskomt. Probeer iets nieuws, koken, creatief, kleding. Smeer jezelf eens goed in met bodylotion. Gebruik een gezichtsmasker.

Ontspullen

Je kent het vast wel, de minimalistische levensstijl. De FLOW heeft een online column dat ‘ontspullen met’ heet en het is best interessant. Hoe heb je minder spulletjes in huis? Wat is ‘Less is more’ precies? Je kan het beste beginnen met het wegdoen van de spulletjes waar je nooit naar omkijkt. Wat gooi je anders ook weg als je een doekje door je kamer haalt? En echt weggooien hoeft natuurlijk niet, er zijn genoeg kringloopwinkels die op jouw mooie spulletjes zitten te wachten. Alles wat je dubbel hebt, mag weg. Ongeopende cosmetica of badproducten mag je recyclen en in een klein doosje bewaren voor een jarige job, zo doen wij het ook thuis. Door meer dingen weg te doen, krijg jij meer ruimte, meer rust en meer licht in je kamer. En onthou, koop alleen dingen die je nu nodig hebt.

Deze lente wil ik graag…

…mijn haar weer kort(er) laten knippen.
…nieuwe snacks uitproberen.
…drie nieuwe outfits waarin ik me goed voel.
…versie één van mijn contemporary opschonen.
…mijn blogcontent iets meer vooruit plannen.
…mijn kamer vaker doorspitten en ontspullen.

Wat zijn jouw doelen voor de lente?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: