Keukenprinses in spé

Keukenprinses in spé

Koken… ik heb er een haat/liefde-relatie mee. Het lijkt me wel leuk en ik vind tegenwoordig veel lekker, wat niet altijd zo was, maar er zitten ook zoveel nadelen aan koken. Dus als je liever wel wilt blijven bestaan, moet er toch wel wat gemaakt worden. Omdat ik zelfstandiger en onafhankelijker wil worden en mezelf comfortabeler wil voelen in de keuken, ga ik een challenge aan. Vanaf 4 februari tot en 5 mei wil ik, met behulp van de Best Self Journal, in die dertien weken minimaal tien gerechten zelf koken – dus elke week eentje. Of dat lukt? Ik ga er gewoon voor. En daarvanuit is deze blogpost ontstaan: dagboek van een keukenprinses in spé.

Havermout/banaan pannenkoeken

Sinds ik overnight oats probeerde, wat overigens mislukte én ik niet lekker vond, staat er hier een bak vol met havermout. Wat doe je dan? Nou, net als ieder ander recepten opzoeken zodat je het op kan maken en het niet verspilt. Het juiste recept voor deze pannenkoeken vinden was nog lastig, want bij de meesten moet je ook bloem erbij doen maar dat hebben we niet in huis. En het simpelste van dit gerecht is dat je alles bij elkaar prakt of in een keukenapparaat doet en het mengt. Het bakken zelf is nogal een klusje, of talent moet ik zeggen. Dit is trouwens een portie voor drie pannenkoeken. Ik maakte er twee, waardoor mijn deeg iets te dik was. Zo werd de buitenkant wel bruin en hart, maar bleef de binnenkant nog soppig. Achteraf strooide ik er nog wat poedersuiker overheen, heel minimaal, en karamelliseerde ik een nog een banaan in de pan. Dat lukte gelukkig wel in één keer!

Ingrediënten:

1 kop havermout

1 banaan

¾ kop melk (naar eigen keuze)

Zoetstof naar keuze
(+ extra banaan om te karamelliseren als topping)

Groentenwraps

Week 1 van mijn Best Self Journal doel! Ik maakte wraps. Hoe simpel wil je het hebben? Toen ik zei dat ik meer wilde gaan koken, bedoelde ik niet drie gangen gerechten, maar simpele dingen die snel klaar zijn. Deze groentewraps eet ik al zo lang. Al moet ik wel zeggen dat we ‘m misschien het afgelopen jaar geen enkele keer gegeten hebben. De laatste keer was toen Anne nog thuis woonde. We bakken taugé en kip – ja, kip – in ketjap en dan gooien we er mais overheen. Ik hou nog niet zo lang van mais, maar het is zo lekker zoet. Dan, waarom wel kip? Omdat mam wel kip eet in de wraps en dan is het makkelijk om gewoon alles in één keer te maken en dat ik de stukjes kip er dan uit haal. Je marineert eerst de kip in de ketjap, bak ze dan gaar, dan gooi je de taugé erbij en dan ook nog een blikje mais. Yummy! Het lekkerste is om er nog een klodder knoflooksaus of zoetzure saus overheen te doen.

Ingrediënten:

Wraps

Taugé

Mais

Ketjap voor de marinade

Opt. saus voor smaak

Opt. kipblokjes

Courgette fritters

Ik heb ze al wel eens eerder gemaakt, en toen waren ze ook net zo bruin maar wel iets flauwer. Laat de foto je niet voor de gek houden want hoewel ze er op de eerste foto nog lekker uitzien, waren ze veel te flauw…

Ingrediënten:

1 courgette

Geraspte kaas

1 ei

Broodkruimels (of 4 beschuiten)

Zo, dat waren de eerste recepten die ik heb uitgeprobeerd. Mijn moeder staat er gelukkig wel achter dat ik de gerechten vegetarisch wil maken. De rest van de week eet ik gewoon wat we eerder al gemaakt hebben, dat in de vriezer ligt. Maar die ene dag van de week kook ik lekker zelf. 

Wat is het lekkerste wat jij deze week hebt gegeten?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 24 februari 2019 / 11:41

  Ik eet heel graag wraps! Vooral met hummus, sla en verschillende groenten. Lekker als lunch!

  • Femke
   Auteur
   24 februari 2019 / 12:59

   Dat met sla en humus heb ik in de eerste week van school geprobeerd! Dat was ook erg lekker 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: