Een introductie tot mijn tweede YouTube-kanaal

Een introductie tot mijn tweede YouTube-kanaal

Femke en YouTube: mijn geschiedenis

In 2014 maakte ik mijn eerste YouTube-video: Dat was een Engelstalige ‘wat zit er in mijn schooltas’, vlak voordat ik aan mijn laatste jaar op de middelbareschool begon. Het was een manier om mezelf af te leiden, omdat ik net was terugverhuisd naar mijn moeder. Het was grappig, vooral in het Engels, en vooral om het nu terug te kijken. Gelukkig is mijn Engels met de jaren flink verbeterd. In de jaren erna heb ik allerlei content gemaakt: reisvideo’s (Trapani, Schotland, Kos), persoonlijke vlogs (over mijn tussenjaar), Vlogmas, video’s over ondernemen en video’s van mijn reis als auteur, zoals alle boeklanceringen en ‘write with me’. Oftewel, te divers om echt één doelgroep aan te spreken.

Dat zorgde er ook voor dat mijn kanaal niet groeide. Het is net als ondernemen; als je een niche kiest, sta je sterker in je schoenen en weet je wie je doelgroep is. En dat zorgde er uiteindelijk ook voor dat ik minder plezier had in het maken van video’s: door de cijfers. Toen al was het makkelijk om beïnvloed te worden door cijfertjes online. Daar schreef ik uiteindelijk een blogpost over, genaamd Mijn haat- en liefdeverhouding met YouTube. Maar deze bestaat niet meer.

Ik introduceer: versie vijf van mijn YouTube-kanaal

Afgelopen jaar begon ik met streamen op Twitch. Twitch is een streaming-website gericht op het uitzenden van computerspellen. Iedereen kan er, via een eigen Twitch-kanaal, gameplay van spellen zoals Fortnite, Minecraft of Just Dance uitzenden en daar een publiek verzamelen. Twitch is inmiddels ook populair onder YouTubers die het platform gebruiken als een extra middel om met hun kijkers te connecten. Er is ook een categorie genaamd ‘Just chatting’/’Gewoon chatten’ waar je precies dat doet, kletsen met je kijkers. Het is een grote, gezellige liveshow.

Van al die streams wilde ik leuke highlight video’s van maken, samenvattingen van clips. Dus dat werd de vijfde versie van dat kanaal. 

Mijn nieuwe avontuur: backpacken in Australië

Maar ik mis het maken van persoonlijke video’s en ik wil heel graag alles van mijn reis naar Australië vastleggen. Als ik dat op dat kanaal zou doen, zou ik die doelgroepen weer door elkaar halen en dat is niet wat ik wil. Ik wil een schone lei, een verse start. En dat doe ik op dit nieuwe YouTube-kanaal.

Mijn nieuwe YouTube-kanaal: een introductie

Dit kanaal staat volledig in het teken van de nieuwe avonturen in mijn leven: ondernemen, backpacken en locatie-onafhankelijk werken en natuurlijk ook ‘the good old’ persoonlijke en lifestyle content. Alle video’s op dit kanaal ondersteunen de content op mijn blog. Dat betekent dat er niet wekelijks een video verschijnt, tenzij het een verrijking is van mijn blog. De andere week verschijnt er een video op mijn gamekanaal: Femmechien. Wanneer ik ga reizen en reisvlogs ga maken, kun je wel meer video’s achter elkaar verwachten. 

In deze introductie-video stel ik me voor en vertel ik je wat je nog meer op dit kanaal kan verwachten. Lijkt dit je leuk om allemaal te volgen? Abonneer dan op dit kanaal!

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: