Inspiratie nodig? Volg deze 11 toffe auteurs!

Inspiratie nodig? Volg deze 11 toffe auteurs!

Ik deel graag eens in de zoveel tijd mijn favorieten – favoriete boeken, gebeurtenissen, studiovlogs. Deze keer zet ik elf van mijn favoriete Nederlandse en Belgische schrijvers en auteurs op Instagram in het zonnetje. Laat het me vooral weten als ik jouw favoriete auteur overgeslagen heb. 

Kleine disclaimer: met Nederlandse en Belgische schrijvers en auteurs bedoel ik hen in deze landen wonen, niet de nationaliteit. Deze mensen staan ook op alfabetische volgorde, niet in favoriete volgorde, haha.

Sam Ashton

Sam en ik leerden elkaar een paar jaar gelede via Twitter kennen. Lang leve de schrijfcommunity in Nederland. We vlogden en blogden allebei en gingen samen flink de hort op. Vanwege studies hebben we elkaar al een tijdje niet meer gezien. 

Op haar Instagram zie je haar konijn gezellig voorbijkomen en houdt ze natuurlijk haar schrijfproces bij. Maar hier deelt ze ook hoe het is om weer een opleiding te starten tijdens corona. Sam volg je via @fancy_words

Daniëlle Bakhuis

Er zijn maar twee thriller auteurs die ik graag volg en daar is Daniëlle er een van. De allereerste keer dat ik werd uitgenodigd om als BookTuber naar een evenement te komen, sprak Daniëlle over een van haar boeken die net was uitgekomen. Volgens mij was De eliminatie. Ze was zwanger, kletste erop los en ik hing als guppy schrijver echt aan haar lippen. De manier waarop zij je zowel op papier als in het echt inspireert, is niet normaal. 

Daniëlle heeft al meerdere boeken geschreven, maar De eliminatie, De executie én haar nieuwste boek ‘Het huis zonder einde’ die vlak voor Halloween verschenen is, zijn mijn favorieten. Van deze laatste weet ik gewoon zéker dat ik het geweldig ga vinden. Meer van Daniëlle? Haar volg je op @daniellebakhuis

Laura Diane

Ik denk dat ik Laura net zo lang ken als dat ik Sam ken, en ook via Twitter. Een paar jaar geleden ontmoeten we elkaar nog tijdens de boeklancering van Fataal Spel van Chinouk Thijssen en afgelopen december stond ik in het publiek tijdens Laura’s boeklancering. Haar debuut ‘Als de nacht eindigt’ kwam uit. Mijn recensie vind je hier terug.

Op dit moment gaat Laura als een tierelier. Ze werkt aan een nieuw boek dat in Disney World afspeelt! Wow! Voor liefde voor Twilight, quotes en natuurlijk een gweldige dosis Laura, volg je Laura op @lauradianenl

Liz Hartevelt

Liz ken ik ook al heel erg lang. We hebben elkaar zelfs een keer ontmoet, maar zonder dat we het doorhadden. Achteraf kreeg ik een DM via Instagram en toen zei ze, ja dat was ik. Super leuk! Dat was op het evenement van Sanne Hillemans, The Indie Awards, waarvoor Liz en haar boek genomineerd waren.

Liz is ook een indie auteur! Maar nu zag ik op haar Instagram @lizhartevelt voorbijkomen dat ze ook getekend heeft bij een uitgeverij. Gefeliciteerd, Liz!

Sanne Hillemans

Miss Sunny Hill is always in the house. Het valt me nu ook wel op hoeveel schrijvers ik via Twitter heb leren kennen. Sanne is daar ook van! In 2018 mocht ik haar evenement The Indie Awards fotograferen en filmen en in 2019 schoot ik foto’s van haar voor mijn portfolio. Dit jaar hebben we samengewerkt aan mijn eigen boek!

Sanne is altijd bezig met een boek. Ze heeft er al vijf uitgegeven! Als ik een vraag heb zit ze altijd voor me klaar én ze heeft me zoveel advies gegeven wat betreft uitgeven in eigen beheer. Dankzij Sanne en ons gesprek in 2019 vlak voor de shoot ben ik uitgeven in eigen beheer serieus gaan overwegen. Sanne volg je op Instagram onder de @sannehillemans

Rima Orie

Ik heb het al vaker gezegd: De Zwendelprins van Rima Orie is een gamechanger. Al is dit geen recensiemoment (maar koop ‘m toch maar), wil ik er wel bij zeggen dat ik door Rima fantasy boeken kritischer ben gaan bekijken. Er zit zo ontzettend veel cultuur in haar boek en daar zoek ik onbewust ook naar in andere boeken. 

Door Twitter en Instagram weet ik dat Rima op dit moment druk bezig is met een nieuw boek en dat ze niet altijd online is omdat ze druk bezig is. Jammer, maar hé, er komt een nieuw boek aan! En ondertussen kan je haar geweldige illustraties bekijken op haar Instagram @rimaoriebooks

Nikki Pommer

Nikster, my girl. Dit is ook weer een throwback naar 2018. Dankzij Chinouk heb ik deze topper en haar schrijftalent leren kennen. Ik praat altijd een hoop over Nikki, dus ik probeer het deze keer kort te houden. Lukt me toch niet, maar oké, het is een poging waard. Ook Nikki inspireert mij heel erg op het gebied van boeken schrijven. Uitgeven in eigen beheer specifiek. Zij heeft me echt UREN aan advies gegeven, bizar gewoon. Ik kan uren tegen haar kletsen – mijn langste voice memo, een verzameling van een paar achter elkaar, duurde zelfs 52 minuten. Oeps. 

Volg Nikki op @nikkipommer voor een flinke maar inspirerende dosis aan zelfontwikkeling. 

Valentijn Ringelberg

My dear Valentijn, hoe vaak mag ik een throwback inzetten? Deze gaat zelfs naar december van 2017. Dat jaar organiseerde uitgeverij Clavis een kerstnetwerkborrel. Ik kende Valentijn van het BookTuben en van social media, maar ik had hem nog nooit in het echt gezien. Ik reisde af naar Amsterdam Centraal waar ik Sacha en Chinouk meette, waarna ook Valentijn zich bij ons voegde. Sindsdien heb ik hem nooit meer ontvolgd want man, die Valentijn is inspirerend. 

Het allermooiste er van is dat ik hem al zo lang volg, dat ik zijn ‘started from the bottom now we’re here’-moment ook nog weet. Oké, ik ken hem dan niet vanaf de luierfase, maar wel lang rondom het moment dat hij zijn eerste manuscript aan het afronden was. Die is vorige maand gewoon uitgekomen! Voorbij het Wederwoud is nu te kooooop! Volg Valentijn op @valentijnringelberg

Rianne Robben

Dit wordt de allerlaatste throwback, ik beloof het. Weet je nog dat ik de serie ‘Het verlaten manuscript’ hier op mijn blog deelde? Rianne is zelfs van die tijd, lang voor al deze andere geweldige mensen. Zij mocht een van mijn eerste boeken proeflezen. Ik weet ook nog heel goed dat haar scherp was, maar dan echt goed en interessant. 

Op dit moment zit Rianne nog in Australië maar wij hier in Nederland hebben de verschijning van haar debuut al gevierd. Zomerburen is sinds vorige maand beschikbaar. Wil je Rianne volgen? Dat kan op @riannerobben

Chinouk Thijssen

Ik ga mijn lieve Chinouk toch niet vergeten als ik haar al een handvol keren heb benoemd? Natuurlijk niet! Van die twee thriller auteurs die ik graag volg is Chinouk de andere helft. En ik volg haar een klein beetje graag, maar heel graag ook want ik verslind haar boeken! Van tips voor het BookTuben tot aan haar boeklancering en events, ik was erbij. Ik weet nog goed dat ze net terugkwam van vakantie in 2018 en dat ze haar boek Truth or Dance nog niet eens gezien had, en ik had ‘m al binnen. Dat was geweldig! Ik ben ontzettend blij dat het steeds beter met haar gaat en man, kan niet wachten tot het volgende geweldige nieuws dat ze met ons mag delen op haar Instagram @chinoukthijssen

Rani de Vadder

De laatste schat in dit lijstje is Rani. Haar debuut Toxine verscheen nog niet zo lang geleden, althans, het lijkt heel kortgeleden. Toxine kwam in februari al uit en ik schreef er een recensie over. Sindsdien volg ik Rani en ik vind het geweldig om haar te volgen. Ze deelt boekige dingen, kattige dingen, inspirerende dingen. Ik kan lekker met haar kletsen en wat is ze lief! Ze reageerde laatst ook geweldig op een titel en verhaalidee die ik met haar deelde en haar reactie maakte me zo ontzettend blij. Rani is gewoon een geweldig mens en je kan haar volgen via @auteurranidevadder.

Al met al is deze lijst heel groot, maar iedereen is stuk voor stuk zo leuk. Ik ben blij dat ik ze allemaal ken! 

Wie is jouw favoriete Nederlandse auteur?

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: