Ik heb een nieuwe bril!

Ik heb een nieuwe bril!

Het is tijd voor een korte terugblik naar mei 2015. Ik zat middenin mijn allereerste stageperiode bij een tof bedrijf in Oud-Beijerland en stond op het punt om met mijn nicht naar Barcelona te gaan. Het was voor mij de eerste keer dat ik dagen achter de computer zat en dus constant naar een beeldschermpje keek, want ja, dat zijn kantoorbanen. Toen ik na een tijdje merkte dat ik mijn bus niet meer kon zien aankomen, wist ik dat er iets voor mijn neus moest komen: mijn eerste bril. Alles moest super lastminute, maar ik had een bril en kon alles bewonderen in Barcelona. Maar nu fast forward naar 2018, na een kantoorbaantje, nog een stageperiode en honderden woorden verder was het tijd voor een nieuwe bril met nieuwe sterkte.

Ace en Tate

De winkel Ace en Tate ken ik al wel een tijdje, maar ik had geen flauw idee dat er ook een filiaal in Rotterdam zat. Ik wist wel dat een nieuwe bril een verstandige stap zou zijn, ik had al een tijdje last van hoofdpijn (maar ik was ook grieperig) en wilde toch maar even langsgaan om het te testen. De website gaf een optie aan voor een one-hour-servive, dat betekent dat mijn bril binnen één uur klaar zou zijn en dat was ‘ie! Om de hoek zat een Coffee Company, daar zat ik maar een half uurtje met mijn boek, jus de Orange en een chocoladecroissant en na wat verstellen stond ik alweer buiten. Hoe fijn is dat?!

Montuur

De bril waar ik uiteindelijk mee de winkel uitliep, was het montuur dat voor mij al op de website eruit was gesprongen. Dat is Lola, de beige/sandstorm kleur. Het montuur is heel vlot en het staat zachter bij m. Het maakt me liever, is voor de grap gezegd en daar ben ik het wel mee eens – mijn vorige bril leek te veel op een ouderwets schooljuffrouwbrilletje, zo strak. De bril heeft rondere glazen dan mijn vorige en is daarom ook wat groter. Mij kennende moet ik nu nog vaker mijn bril poetsen omdat ik er sneller vingers opzet als ik hem terug mijn neus op duw.

Wat vind ik ervan?

Ik ben superblij natuurlijk. De bril staat een stuk zachter bij mijn gezicht, een stuk liever haha, maar hij is ook ronder dan mijn vorige bril en daarom komen er sneller vlekken op. Als ik hem terug op mijn neus duw, wat nog best vaak is omdat het verstellen steeds niet goed lukt, pak ik nog weleens aan het glas in plaats van de onderkant (de bril staat wel strak bij mijn slapen, maar blijft van mijn neus glijden – zo erg dat als ik buk hij er soms afvalt). En ik zie natuurlijk beter! Dakpannen van de woningen aan de andere kant van het huizenblok bijvoorbeeld, ik zie ze nu gemakkelijker vanuit oma’s woonkamer, of blaadjes aan de bomen. De service in de winkel zelf was top, daar ben ik erg blij mee, maar ze mogen van mij iets vaker de telefoon opnemen. Ik was namelijk bijna te laat omdat ik niet bekend ben in dat deel van Rotterdam en toen ik (meerdere keren) belde om dat te zeggen, werd er niet opgenomen. Al met al is het een topbril!

En als een extraatje is hier een selfie! (A very tired selfie, maar oké. PS. Spot baby Anne en ik hihi) Liefs!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

3 Reacties

 1. 17 februari 2018 / 16:20

  Oh dit model staat je heel erg leuk en vooral fijn dat je nu beter ziet en minder hoofdpijn hebt!

  • Femke
   Auteur
   18 februari 2018 / 17:50

   Dankjewel! Ja, het is echt veel fijner zo 🙂

 2. 3 februari 2021 / 12:11

  Een heel mooi montuur! Ik hou van dit soort retro brillen, ik denk ook dat ik binnenkort na de opticien ga voor een nieuw model. Ik ben benieuwd of deze tint mij ook zou staan, ik heb namelijk lichtblond haar. Ik snap wel dat je hem vaker moet poetsen, maar dit zou ik er wel voor over hebben. Dank voor de inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: