Ik liet mijn huisstijl ontwerpen door Studio Solveig

Ik liet mijn huisstijl ontwerpen door Studio Solveig

Als ondernemer of blogger kan je altijd eerst zelf aan de slag met je huisstijl. Dat deed ik ook. Ik knutselde in Photoshop een logo in elkaar, koos hier op WordPress mijn lettertypes en blogde over het DIY-en van mijn kleurenpallete. Maar ik was nooit tevreden met wat ik maakte. Dus schakelde ik hulp in van een andere freelancer. 

Elke keer dat ik nadacht over het professioneel laten maken, kwam ik uit bij Anne van Studio Solveig. Iets aan haar designs voelde vertrouwd, vooral haar klassieke, sterke en toch zachte smaak trok me aan. Ik werd alleen al enthousiast van haar portfolio! Laat staan wat voor moois zo ook voor mij kon maken. Wat bleek? Dit was dezelfde ‘Anne Solveig’ wiens blog ik jaren geleden volgde. Dat voelde wel even meant to be.

Het proces

Ik stuurde mijn eerste mail op 30 december 2019. Dat was de dag dat ik echt besloot dat ik het professioneler wilde aanpakken. Misschien kwam dat ook doordat ik voor het eerste geld had verdiend met mijn onderneming en dat ik het zelfvertrouwen voelde om te kunnen investeren. Ik vertelde wie ik ben, wat mijn missie is en wat mijn inspiratie voor mijn logo is zodat ik gelijk een goed beeld kon scheppen over mij als persoon. Dat zorgde ervoor dat Anne mij al een stukje kon leren kennen. Ook stuurde ik mijn DIY-projectjes mee. Een screenshot van mijn eerste logo en kleurenpallete en een foto van mijn inspiratie. 

Vrijdag 3 januari belden we voor het eerst, waarna we gelijk een traject van zes weken startten. Elke vrijdag verscheen er iets leuks in mijn inbox en elke keer werd ik razend enthousiast. Ik mailde mijn feedback terug en Anne pakte het zo goed op, dat toen ik het bijna-definitieve design zag, ik bijna ging huilen. Het voelde zo mij! 

Hoe vond ik Anne?

Ik deed alleen een oproepje in de BusinessBabesNL groep op Facebook. Anne was een van designers die op mijn bericht had gereageerd en ik had een tijdje haar website tussen mijn bladwijzers staan. Van alle mensen die op dat bericht hadden gereageerd, kwam Annes stijl ook het meest met mijn idee overeen. Dat was zelfs nog ver voor december, maar daarna begon ik te twijfelen. Vervolgens kwam ik steeds weer uit bij Studio Solveig en hakte ik de knoop door. 

Uitkomsten

Het logo is lekker abstract en tegelijkertijd best klassiek. Ik ben er ontzettend blij mee. Heb jij ‘m al ergens gespot? Je kan de blogpost hier teruglezen.

Tips voor het laten ontwerpen

Mijn grootste tip is om je wensen zo duidelijk mogelijk te beschrijven. Al stuur je een tekening mee, zoals ik heb gedaan, of maak een moodboard op Pinterest. Het lijkt een beetje alsof je de designer het daarmee makkelijk maakt, maar zo moet je het niet zien, je maakt de samenwerking prettiger en zorgt ervoor dat je wensen zo duidelijk mogelijk overbrengt. Wanneer je je feedback schrijft, probeer het dan ook zo uitgebreid mogelijk op te schrijven. Vraag je familie of businessvrienden eens om hun mening. Zo had Anne een prachtig design gemaakt maar zag mijn moeder er een kaars in, en zo had ik het zelf nog niet eens gezien. 

Ik vroeg ook feedback aan mijn oma. Zoals je misschien wel weet is zij ontzettend belangrijk voor mij. Daarom zit er ook iets van haar in mijn logo. Zo is ze altijd bij me. 

Wat vind jij van het logo? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: