Hoe overleef ik: drie dagen zonder wifi?

Hoe overleef ik: drie dagen zonder wifi?

Wifiloos. Het gebeurt niet vaak meer tegenwoordig. En hey, je hebt wifi nooit echt nodig en dan heb je het eindeloos – tot wanneer je het echt nodig hebt voor school. Gelukkig heb ik een lieve oma wiens verbinding ik mocht gebruiken, maar wat doe je de hele dag als je drie volle dagen geen wifi hebt? Ik heb die drie dagen een video dagboek bijgehouden voor IGTV, dus die kan je ook nog even terugkijken op mijn account (@femmeijboom). Wat zou jij doen?

Dus ja, wat doe je zonder wifi? Dit is mijn ‘hoe overleef ik: drie dagen zonder wifi’.

Maandag

Het enige wat ik me nog kan herinneren van maandag is dat de wifi om half elf er mee stopte. Maar niet alleen het internet. Ook de tv, en de radio die in de tv zit. Wat ga je dan in hemelsnaam doen? ’s Middags ging ik naar oma toe voor de koffie en had ik de wifi nog niet echt nodig want ik dacht, dat komt morgen wel. Dus ik gebruikte lekker veel mb van mijn bundel. ’s Avonds las ik Legendary Girls uit en pakte ik ook She Must Be Mad er nog bij om te lezen. Beide las ik uit. I was f*cked nu ik geen boeken meer had.

Dinsdag

Er kwam ’s ochtends om acht uur al een monteur van de Ziggo, waar ik trouwens van wakker schrok want normaal hebben we niet zulke harde mannenstemmen in huis. Dus zat ik om 8:15 al buiten met mijn flesje water te duimen of hij de verbinding kon fixen. Spoiler alert: dat kon hij niet. En door het offerfeest kon het nog wel een paar dagen duren.

Ik zette op Twitter dat ik wifiloos was (toen ik super vroeg al bij oma zat voor de koffie omdat ik niet wist wat ik moest doen), en daarna ook boekloos, dus bood mijn achterneef aan om een paar van zijn boeken te lenen.

Het was tijd om mijn kamer een opruimbeurt te geven. Echt, het was nodig.

Ik gaf mijn groene plantjes water.

Maakte mijn gezicht ook groen, door een kleimasker te gebruiken.

En ik las in Gipharts Harem boek, waar ik ergens op de helft ben gebleven.

Ik checkte de tijd.

O, en ik ruimte mijn kamer op. Wacht, dat had ik al gezegd. Ja, ik deed een tweede poging en focuste meer op het organiseren van mijn laadjes en boekenkast.

Ik ging weer op bed liggen om te lezen. Viel bijna in slaap.

Bewerkte een stukje van de 2018 video.

Hield de tijd bij, want man, zo’n dag gaat dan ineens langzaam.

At lunch.

Danste bij het eten van mijn cornflakes. Zag er een beetje gek uit.

Ging buiten lezen.

Ik ging zelfs een stukje fietsen buiten, voor ik naar oma ging Het was best lekker weer. Met mijn laptop in de fietstas en gevaarlijk met mijn telefoon in mijn hand, filmde ik dat ik aan het fietsen was.

Bij oma pikte ik wat van haar wifi, omdat ik een opdracht moest inleveren voor Chinouks cursus.

Aan het eind van de dag zouden we naar Anne gaan, en omdat we toch die kant op reden vroeg ik of we ook nog even langs de IKEA konden voor twee boekenplanken. Gelukkig was dat geen probleem en had Anne ook nog wat nodig. Dus om vier uur ’s middags zat ik bij Anne op de bank, en zij had Netflix. Mag je drie keer raden welke film ik heb gekeken? Drie. Twee. Een… TO ALL THE BOYS I’VE LOVED BEFORE, natuurlijk! We aten kaashapjes en broodjes knakworst als avondeten en vertrokken naar de IKEA. En als je toch in Breda bent, kan je net zo goed nog even langs het casino (er was een winactie). Dus belandde ik die avond pas na twaalven in mijn bed, dus had ik wifi niet nodig.

Woensdag

Maar toen kwam woensdag. Ik voelde me een beetje ellendig zonder wifi, zeker toen ik ineens alles van mijn bundel had verbruikt. Dus wat ik toen deed?

Ik probeerde uit te zoeken hoe hoog ik mijn IKEA-boekenplanken wilde hebben.

Ik ging van ellende maar de ramen zemen thuis. Mama ook weer blij. (Die heeft trouwens drie boeken uitgelezen in die drie dagen, dus je weet wel van wie ik mijn liefde voor boeken heb.)

Ik ging daarna weer op mijn bed liggen.

Ik blogde wat bij oma ’s middags en bestelde mijn iPad!

We dronken buiten koffie en aten chocolaatjes (hallo pukkels!).

’s Avonds at ik voor het eerst een dikke pizza Cheese Union. Was wel oké.

 

Donderdag

Ik kon wel juichen, het was eindelijk donderdag. Maar nee, niet echt. Want ik werd weer supervroeg wakker door zware mannenstemmen. Daar waren de andere monteurs al.

Ik at mijn ontbijtje, dronk van mijn water, schreef het beginnetje van deze blogpost in mijn notitieboekje, zuchtte een paar keer, rilde van de kou omdat de deur openstond voor de monteurs, verveelde me… en zuchtte nog een keer… WE HAVE WIFI. EN TV. Dus was mijn dag weer gemaakt.

Wat een paar dagen. Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt, zeggen ze. Nou, daar sta ik wel achter. Hashtag wifi verslaafde. Wauwie.

Maar wat minder was dat er een storing was geweest in Brabant en mijn pakketje met de iPad niet kwam. Grr… blijf je dus de hele dag voor thuis.

En als we dan toch bezig zijn. Vrijdag kwam de iPad wel! Werd ik net wel-net niet op de fiets aangereden. Kon ik eindelijk brainstormen voor een nieuw schrijfproject. Zaterdag ging ik met Joke schrijven. Hallo tweeduizend woorden voor ons boek erbij! Aten we heeeeerlijk rode kool bij oma. Kan ik toch zo van genieten. En op zondag werd kleine Sanne alweer één jaar. Niet te geloven! En werd ik even kotsmisselijk van de zenuwen bij de gedachte dat ik dinsdag introductiedag heb. Zo. Dat was mijn week. Lekker hoteldebotel op zijn kop. Maar ach. Komt wel goed. ’t Is alleen jammer dat ze richting Rotterdam bezig waren met wegwerkzaamheden waardoor ik met meer moeite in de stad kon komen om flex te werken…

Wat zou jij doen als je een halve week zonder wifi zat?

Liefs,
Femke

 

 

 

 

Volg:
share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

%d bloggers liken dit: