Quarterly Goals – Het tweede kwartaal

Quarterly Goals – Het tweede kwartaal

Het is een fijn idee om terug te kunnen kijken op goede maanden. Ik wist niet dat het zo’n satisfying gevoel was om op mijn maanden te reviewen om daar van uit te groeien. Nu de eerste drie maanden van 2017 voorbij zijn en ik pas echt goed terug kan kijken, weet ik precies waar ik de mist in ga en hoe ik dat voorkom maar ook hoe fijn de wandelingetjes met Fleur zijn. Ben je al nieuwsgierig naar hoe het eerste kwartaal gegaan is?

Naast de kwartaal doelen stelde ik mijzelf ook per maand doelen, zal ik ze hieronder allemaal op een rijtje zetten?

BIJBEHORENDE VIDEO

LIFE

 • Investeer meer in mijzelf in 2017 ✓
  Dit ging eigenlijk beter dan verwacht. Ik nam meer tijd voor rust en gezichtsmaskertjes en spendeerde veel tijd met oma – iets wat voor mij ongelofelijk belangrijk blijft.
 • Leer iets nieuws ✓
  Ik leerde een stukje van I See Fire voor op mijn keyboard! Ook ‘leerde’ ik hoe het is om in de eerste persoon te schrijven, iets wat ik heel moeilijk vond maar het lukte aardig.
 • Schrijf mijzelf in voor een nieuwe opleiding (oei, spannend!) ✓
  Ja hoor, Femke heeft zich ingeschreven voor een opleiding bij de Schrijversacademie! Vanaf september ga ik ‘Romans en Korte Verhalen’ volgen.
 • Streep iets van de bucketlist af
  Dit is mij helaas niet gelukt… De vraag is nog of ik het zal doorschuiven naar het volgende kwartaal. Van de 17 realistische doelen voor 2017 heb ik ook nog niets afgestreept… oeps. Dat is trouwens niet waar, ik heb wel veel tijd besteed aan self care maar die streep ik nog niet weg want daar is altijd tijd voor!

img_3742

WRITING

 • Maak ‘Achter Hemel en Aarde’ af (want ja, Femke heeft soms schrijfafwijkend gedrag…) ✓
  Met meer dan 120.000 woorden is AHEA af. Veel meer woorden kan ik er nog niet aan vuil maken. (Merk je dat ik er al minder enthousiast over ben? Dit is echt vreemd)
 • Begin een nieuw project ✓
  Dat zeker! Er staan al bijna 3000 woorden op de teller van Zwemmen met lood – een boek over vriendschappen, struggelende tieners en winterdepressie.
 • Lees twee Nederlandse boeken ✓
  Check en check! Ik las ‘De erfenis van Elizabeth’ en ‘The Diabolic’, en dat niet alleen. Ook las ik ‘Duizend Stukjes Van Jou’ en ben ik begonnen aan de Nederlandse versie van ‘Hidden Figures’ (ga ajb die film kijken want je zal echt genieten!)
 • Begin de bewerkfase in AHEA ✓
  Hier ben ik ook aan begonnen! Ik moet wel zeggen dat ik het plezier in AHEA een beetje verloren ben, dat komt waarschijnlijk omdat ik niet meer wil dat dit mijn ‘eerste’ boek is waar ik verder mee wil. En ik heb veel meer ideetjes gekregen voor andere verhalen evenals een GROTE verandering in AHEA.

Januari – Leg voor iedere dag geld apart, 500 woorden per twee dagen schrijven en iedere dag een flesje water. Twee van deze doelen heb ik bereikt, alleen die middelste niet.

Februari – Alleen chips in het weekend, lees vaker de krant/volg het nieuws meer en schrijf minimaal 8000 woorden. ALLEMAAL BEREIKT! Ondanks die ene donderdag waar ik een cheatday heb gehouden qua chips 😉

Maart – Brainstormen & outlinen nieuw project, zet de eerste vijf hoofdstukken om naar de eerste persoon, schrijf de short story voor Nederlands en doe goed in de self care weken. Vier dubbel check! O! En ik wilde de 350 abonnees behalen en ondertussen zitten we daar alweer overheen, heel veel liefde <3

En dan nu de doelen voor het volgende kwartaal.

LIFE

 • Probeer handletteren
 • Neem de tijd als het om examens gaat
 • Maak een spaarplan

WERK

 • Krijg mijn blog wat meer op orde
 • Schrijf Zwemmen met lood af
 • Begin aan het bewerken van ZML
 • Maak een plan van aanpak voor de zomervakantie uploads

Zoals je kan zien is het niet veel, halverwege de eerste maand zullen wel nog wel wat nieuwe doelen bij komen. Wat ik wel weet dat dit een verschrikkelijk drukke eerste maand wordt. Mijn eindexamens komen er aan. De eerste drie weken worden enorm zwaar… Oppassen, een schrijftraining in Roermond, toetsweek waarin ik sowieso nog een Duits examen ga herkansen, de Nederlandse short story moet voordragen, twee examendagen van 8 tot half 5 ‘s middags voor mijn hoofdvak en natuurlijk stage wat gewoon doorgaat.

Eerst wilde ik ook voorwerken aan mijn blog maar dat gaan ‘m niet worden, daar wacht ik mee voor mijn eigen rust haha. Gelukkig zit Pasen er nog tussen en eindigen de examens met twee weken vakantie van stage, waarvan ook één week van mijn eigen school. En Pretty Little Liars komt 18 april weer terug! Feestje!

Wat zijn jouw doelen voor de komende maanden?

Liefs,
Femke

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: