Films die ik in de bios moet zien

Films die ik in de bios moet zien

De laatste keer dat ik een voet in een bioscoop zette, was in 2015 toen Paper Towns uitkwam. Daarna ben ik gewoon niet meer geweest. En nu ik dit schrijf, verbeter ik mezelf gelijk: Fantastic Beasts was de laatste film in de bios! Dat was in november 2016. We zijn ondertussen bijna anderhalf jaar verder. De laatste tijd komen er steeds meer filmtrailers op YouTube te staan en ik kijk ze vaak allemaal. Meestal denk ik, o, die kijk ik wel als hij op het internet staat of ik ‘m ergens kan streamen zoals via iTunes. Tot deze filmtrailers voorbijkwamen. Deze films moet ik gewoon in de bios zien!

1 // Tomb Raider  
Laten we even terugblikken naar 1996. Tomb Raider, het allereerste deel in een hele reeks archeologie-videospellen, wordt uitgebracht voor de playstation. Het spel volgt het verhaal van avonturier en archeoloog Lara Croft, een geweldige vrouw met de fameuze voorgevel en met badass moves (zoek haar design development maar eens op!). Sindsdien zijn er vijftien spellen van uitgebracht, waaronder Underworld. Ik had geen playstation of Wii waarop ik het spel kon spelen, maar mijn beste vriendin, die net naar Nederland was geëmigreerd, kende het spel al heel lang en toen zij en haar zus een playstation cadeau kregen, was dit het eerste spel die ze liet zien. Uiteindelijk kocht ik zelfs Underworld voor de Wii! Maar toen. Toen kwam de Tomb Raider filmtrailer uit en ik kon alleen maar gillen! Er kwamen allemaal herinneringen naar boven, ik moet gewoon naar de bios! En de geweldige Alicia Vikander speelt Lara! De trailer met de I’m A Survivor soundtrack bleef ik maar afspelen, want man, it’s so so strong!


2 // Mamma Mia 2! Here We Go Again
Deze titels preekt voor zich, toch?! Mamma Mia 2 is natuurlijk het vervolg van 1, die in 2008 uitkwam. Voor de tiende verjaardag van Mamma Mia hebben de producers besloten om een grote vooruitsprong van tien jaar te maken. Sophie is nu zelf zwanger maar weet niet of ze het aankan zonder haar moeder. Daarom besluiten haar moeders twee hartsvriendinnen en Sophie’s drie mogelijke vaders het verhaal van haar sterke moeder nog eens te vertellen. Lily James kruipt voor deel 2 in de huid van Meryl Streep die tien jaar terug Donna Sheridan speelde. Lily vertelde in een interview: “What Meryl does is unlearnable. So I still haven’t got my thought in order about it. But we’ve finished filming now. I have dug my grave.'”


3 // The Guernsey Literary and Potato Peel Society

Ik vind dat er veel te weinig films zijn waarin schrijvers/journalisten voorkomen. Zo heel snel ken ik er maar een paar, Letters to Julliet, Chronically Metropolitan (die ik nog steeds niet gezien heb), The Help (!) en stiekem ook de serie Castle. Maar daar komt verandering in met deze verfilming van Mary Ann Shaffer’s boek. De film vertelt het verhaal van schrijver Juliet na de Tweede Oorlog die een boek wilt schrijven over de boekenclub The Guernsey Literary and Potato Peel Society. En Lily James strikes again! Lily James speelt in deze film de hoofdrol Juliet Ashton, maar dat niet alleen. De Nederlandse Michiel Huisman heeft ook een grote rol in de film. Een film met een historische aspecten, die gaat over schrijvers en boeken, gemengd met drama, feminisme (zo zie ik het, tenminste) en liefde – die kan je toch niet overslaan? “If books do have the power to bring people together, this one may work its magic.” 


4 // Fanastic Beasts and Where To Find Them 2: The Crimes of Grindlewald

We gaan weer verder waar film een is gestopt. Vlak nadat deze blogpost online kwam, werd de trailer gelanceerd! ‘Gellert Grindelwald, die door MACUSA werd gearresteerd, is ontsnapt en begonnen met het rekruteren van volgelingen om zijn doel te bereiken: dat tovenaars heersen over de wereld en zich niet meer moeten verstoppen voor Muggles. Albus Dumbledore ziet zichzelf genoodzaakt om in te grijpen, maar hiervoor heeft hij hulp nodig van zijn voormalige student en de persoon die Grindelwald eerder wist te stoppen: Newt Scamander.’  We gaan dus een hele jonge Albus Dumbleodre zien! Ik ben ook heel erg benieuwd naar welke Fantastic Beasts er voorbij gaan komen. De Occamies, Bowtruckles en Mooncalves vond ik er zo gaaf uitzien de vorige keer!

Zoals je ziet, kijk ik films uit allerlei genres. Maar mij bij een horror of thriller zien in de bios, zal je niet zo snel overkomen. Ik gil liever thuis achter mijn laptop, haha.

Welke film zou jij graag in de bioscoop willen zien?

Liefs,
Femke

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: