De eerste foto’s met mijn nieuwe camera

De eerste foto’s met mijn nieuwe camera

De Canon G7x staat bekend als dé vlogcamera, dat was dan ook de eerste vraag van de Mediamarkt medewerker toen ik tussen twee camera’s twijfelde: wil je er mee vloggen? Mijn antwoord was natuurlijk ja, want ik maak ook video’s, maar ik antwoordde ook dat ik de camera mee op vakantie wilde nemen zonder me een ons te wegen met mijn spiegelreflex om mijn nek. Ik vertel je één ding: nergens, echt nergens, kwam ik recensies tegen over de fotokwaliteit van de camera. Daar baalde ik van. Daarom vroeg ik verschillende vloggers en Booktubers naar de kwaliteit, maar ja, dat antwoord was ook wel te raden: ‘ik gebruik ‘m eigenlijk niet voor foto’s, sorry!’ Daarom besloot ik de fotokwaliteit zelf maar te testen, en ik ben enorm blij met het resultaat.

Zoals je kan zien heeft de camera een goed blur-effect voor de achtergrond. Zo springt de persoon die je voor de camera hebt mooi naar voren. Dit zijn trouwens allemaal foto’s zonder filters of enige aanpassingen.

Als je mij al volgt op Instagram heb je deze foto al wel voorbij zien komen. Dit is een stapeltje foto’s uit de goeie ouwe tijd van mijn oma die ik mocht bekijken voor een nieuw schrijfproject.

Op de foto hieronder zie je mijn zusje Anne (??‍♀️)! We vierden ‘s zondags haar verjaardag en ik moest gewoon mijn camera meenemen want ik quote, toen ik haar op de eerste dag dat ik de camera had vroeg of ik foto’s van haar mocht maken, ‘nee want ik heb geen make-up op’. En nu wel! Hoera!

Zoals je kan zien moet ik nog wel wat dingen leren qua fotografie, zoals spelen met de focus en het licht, maar ik ben erg tevreden met deze foto’s.

Hier nog twee random foto’s. Mama denk dat het hyacintenbollen zijn, maar hier zie je ook goed het blur-effect. Op de automatische stand maakt hij buiten ook mooie heldere plaatjes.

Als je ook nog wilt zien hoe de filmkwaliteit is, klik dan hier voor mijn vlog waarin ik switchte naar de nieuwe camera. En op Instagram zullen er sowieso ook kiekjes worden geplaatst van de nieuwe camera!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: