Een jaar streamen op Twitch – mijn ervaring

Een jaar streamen op Twitch – mijn ervaring

Wow, ik stream een jaar op Twitch! Vorig jaar april besloot ik mijn gameplay van Apex Legends uit te zenden en wist ik dat ik Twitch wilde gebruiken voor mijn online boeklancering van ‘Slashwerk‘. Maar daarna bleef ik plakken. Binnen drie weken had ik vijftig volgers en moest ik mijn belofte van een facecam nakomen. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan bij de gezelligheid van de kleine community die we opgericht hebben. Dit is wat ik ervan geleerd heb. 

Een jaar streamen op Twitch – Dit is mijn ervaring

Meerdere avonden per week laat ik zien hoe hard ik kan lachen als ik misschiet in games zoals Apex Legends, Tomb Raider of Planet Zoo. In het begin ging ik ook regelmatig live met schrijfstreams, nu meer auteurschap behind the scenes-achtige streams. Dan laat ik zien hoe het is om auteur te zijn en pakken we samen boekpakketjes in. Wanneer we samen een community goal hebben gehaald, haal ik de gekste dingen uit, zoals alle smaken van de Bean Boozled Challenge achterover werken. Het is een en al entertainment en ik ben echt blij dat ik begonnen ben vorig jaar.

Wil je meer lezen over Twitch? Ik schreef al eerder een blog over het platform en hoe ik het inzet voor community building als ondernemer

De leukste momenten van het streamen

Berichtjes zoals ‘Apex is helemaal niet mijn game maar ik vond het zo gezellig’. Dat zijn geweldige momenten. Of wanneer de chat overloopt van de gezelligheid, liefde en support. Dankzij de community heb ik mijn game pc kunnen aanschaffen en kan ik nu parttime streamen en parttime freelancen en ondernemen. Zonder hen had dat absoluut niet gekund en daar ben ik hen heel dankbaar voor. Een van de meer recentere leuke momenten zijn alle jumpscare soundalerts. Ik schiet bijna door het plafond van schrik, maar het zorgt wel voor de leukste momenten.

Zijn er dan geen minder leuke momenten?

In elk vak en bij elke hobby zijn er ook tegenslagen. Zo ben ik in het afgelopen jaar meer dan twee keer gefollowbot, dat betekent dat er allemaal robots je account gaan volgen en je neppe volgers hebt. Samen met mijn mods nemen we dan de chat over en ga ik die even verwijderen op stream. Maar natuurlijk kun je ook iets te veel focussen op kijkcijfers, volgers en dergelijke – dat kun je ook als minder leuke moment zien. Daar moet je je overheen zetten, vooral in het begin. Zolang je plezier hebt in de streams die je maakt, dat is het belangrijkste. Verder kan ik alleen de tegenslagen bedenken als ik weer een game verlies, haha. Wat in veel games vaak genoeg voorkomt bij mij. Ook die momenten komen regelmatig voor tijdens mijn maand highlights op YouTube.

What’s next voor mij op Twitch?

Als eerste de community goals! Zodra we de 900 volgers aantikken, gaan we horrorgame Phasmophobia spelen (dat is vrijdag 22 april gelukt dus 29 april gaat de Phasmo premiere zijn!) . Dat wordt echt verschrikkelijk en geweldig tegelijkertijd. Bij de 1000 volgers gaan we de eerste meetup organiseren. Dat zal een gezellige picknick zijn met iedereen die langs wil en kan komen. Ook ga ik voor de community Animated Emotes laten maken, bewegende emoji-achtige icons die alleen subscribers kunnen gebruiken (het verdienmodel achter Twitch). In het najaar hoop ik meer community nights te organiseren, waar we met z’n allen Mario Kart of Party kunnen spelen (of spellen zoals Words on Stream etc), zodat ik de club nog meer kan betrekken bij de gezelligheid. Als we dat wekelijks zouden kunnen doen, vind ik het helemaal geweldig!

Verder wil ik heel graag ook met uitproberen met IRL streams (livestreamen op straat en dan leuke dingen gaan organiseren) of ‘Chef Femke’-streams gaan maken, waarin ik ga koken en/of bakken. Sushi maken, cupcakes, salades, sandwiches, noem maar op. Dat lijkt me heel erg leuk om te gaan doen. Bovendien lijken IRL buiten en koken/bakken in een koelere ruimte zoals een keuken ook als betere keuzes met de warme dagen.

Wat zou jij graag een keer willen zien?

Kom snel een keertje kijken bij mijn Twitch streams! Dat lijkt me reuze gezellig!

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: