Doe mij maar een tussenjaar

Doe mij maar een tussenjaar

Ik ben geslaagd! De diploma uitreiking zit er op en nu heb ik zomervakantie, een hele, hele lange… In mijn de maand juli update vertelde ik, inclusief spelfouten, hoe mijn plannen voor na de zomer in de soep waren gelopen. Ik weikte namelijk van plan A af om plan B te achtervolgen, alleen maar om dit niet meer te willen doen en me weer voor plan A (slash de eigenlijke C) in te willen zetten. Wat is nou de bedoeling?

Wat was plan A?

De schrijversacademie en een baantje zoeken. Dit betekende een keer per maand naar Rotterdam om meer te leren over Romans en Korte Verhalen schrijven. Toen was ik wel heel erg gestresst dat ik een baantje moest zoeken.

Wat was plan B?

Een HBO opleiding in Hilversum: Film en Audiovisuele Media. Helaas door veel slecht contact met de school kreeg ik er een slecht gevoel over en had ik geen zin meer om meerdere dagen per week naar Hilversum te reizen. Ik heb ook helemaal geen spijt. Achteraf is dit alleen maar goed. Ik heb zelfs besloten een pauze te nemen met YouTube want ik stiekem ben ik er een beetje uitgegroeid, ik doe het nu al drie jaar en het begon uit verveling en nu stopt het eigenlijk ook door verveling.

Processed with VSCO with hb1 preset

Wat is nu plan A / het nieuwe plan C?

De Schrijversacademie, en dan een heel andere opleiding dan eerst: namelijk Fantasie in plaats van Romans en Korte Verhalen. Een baantje zoeken! En dan over een jaar op kamers, als ik wordt toegelaten op ArtEZ in Arnhem voor de opleiding Creative Writing. Ik heb er nu al een tijd een oogje op en eigenlijk wilde ik niet vanwege het op kamers gaan, waar ik nu nog niet klaar voor ben. Misschien over een jaar wel. Dus nu wil ik veel meer schrijven en leren over schrijven en geld verdienen om leuke dingen te doen. Niet alle leuke dingen kosten geld, maar omdat ik in alleen juni nog mijn gratis OV-kaart heb, zal ik wel de reiskosten moeten betalen. Ja! Deze maand wil ik dus nog veel meer van Nederland zien.

Zomervakantie tot volgend jaar september! (Denk ik…)

Er zijn zoveel dingen die ik nog graag wil zien, doen, proeven en leren. Naast mijn Quarterly Goals en mijn 17 doelen voor 2017, is er nog een lijst met leuke dingen. Hierop stond ook de Hortus Botanicus bezoeken, en dat heb ik eindelijk gedaan! Maar ook naar het Rijksmuseum en het Van Gogh museum gaan.

Wat zijn jouw plannen voor de zomer?

Liefs,
Femke

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Pingback: Mijn juli – Femmechien
    Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: