Camp NaNoWriMo in april 2021, doe ik mee of niet?

Camp NaNoWriMo in april 2021, doe ik mee of niet?

Een maand lang aan je doel schrijven is een goede uitdaging om te werken aan je discipline. Als meervoudig winnaar van (Camp) NaNoWriMo kan ik je dan ook alleen maar aanraden om jezelf eens uit te dagen om eraan mee te doen. Je leert een fijne community kennen, je traint je schrijfspier en je komt dichter bij je droom van een boek uitgeven. In april is het weer zover: Camp. Een maand waarin je je eigen doel mag stellen, in plaats van de 50.000 woorden in november. Voor mij is het weer een grote vraag: doe ik dit jaar weer mee?

Mijn laatste NaNo: November 2021

Ik schreef een nieuw fantasieboek. Het was een ideetje dat al wat maanden in mijn hoofd zat. Alleen pakte ik het dit keer anders aan. Ik plotte kort, deed minder characterbuilding en worldbuilding dan ik van mezelf gewend ben en ik begon met schrijven. Daardoor tikte ik net de 50.000 woorden aan. Dat was een fijn project om weer mee in het genre te komen na het schrijven van ‘Slashwerk‘.

De struggles van januari en februari 2022

Maar daarna lukte het me niet meer. In januari kon ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan; ik kreeg geen enkel nieuw idee en mijn hart ging nergens harder van kloppen. Daarom mislukte vervolgens elke schrijfsessie. Ik vond het echt verschrikkelijk. Toen ik op 31 februari toen ook nog een manuscript afwijzing kreeg die had aankwam, heb ik de hele maand februari ook niet geschreven. Ik kon mijn hoofd er niet bijhouden. Het voelde alsof ik een valse start had. Maar halverwege de maand dacht ik: waarom herschrijf ik niet het verhaal van november? Waarom ga ik dit jaar niet toewijden aan het uitwerken van de wereld, de personages en locaties? Wat als ik dit verhaal mijn project van het jaar maak?

Doe ik mee?

Ja! Maar met een lage drempel: een laag doel. Ik probeer namelijk weer rustig in het genre te komen want de laatste maanden ging het belabberd. Ik had geen inspiratie, geen motivatie, is was verdrietig na een manuscript afwijzing en probeerde mezelf tegelijkertijd veel te veel te pushen om toch goed te schrijven. Dat werkt niet, hè?

Mijn schrijfdoel voor Camp NaNoWriMo

Ik ga aan de slag met mijn eigen training! Ja, dat klinkt wel apart, of niet? Volgende week lancering ik mijn schrijftraining voor worldbuilding en dat is waar ik mee aan de slag ga. Ik ga het boek van november (NaNoWriMo) namelijk opnieuw schrijven en dan er ook een eigen wereld voor creëren. Het was de bedoeling om echt met de wereld aan de slag te gaan, maar nu kreeg ik 27 maart ineens inspiratie voor de serie (vier boeken zelfs, holy guac), dus ik ga een rustige combinatie van alles maken.

Dus mijn doel gaat zijn: 2.500 woorden aan samenvattingen voor de verhaallijnen, personages en worldbuilding. Uiteraard ga ik voor meer, maar ik ben blij als dat doel behaald is.

Sta jij al op de wachtlijst van de schrijftraining?

In deze 101-cursus leer je door middel van zes modules en drie andere video’s dé basis van worldbuilding. Na het volgen ben jij er klaar voor om de werelden van al je boeken tot leven te wekken en je lezers te betoveren met de levensechte details. De twijfels die je eerst had, staan je niet meer in de weg en je kunt eindelijk je dromen najagen. Op naar jouw eerste fantasie/science-fiction boek!

Binnenkort verschijnt de pre-order actie van de schrijftraining en dat is er niet zomaar eentje. Een actie van slechts 24 uur, maar een die je gaat dubbel zoveel helpen om je dromen waar te maken. Ben je al nieuwsgierig geworden? Dan raad ik je aan om je in te schrijven voor de wachtlijst. Via deze wachtlijst krijg je als eerste de lanceringsdatum (begin april) in je inbox én ook de pre-orderactie nog voordat deze online gedeeld wordt. 

Schrijf je in voor updates over schrijftraining ‘Worldbuilding 101’

Als je je aanmeldt voor de wachtlijst van de schrijftraining ‘Worldbuilding 101’, ben je als eerste op de hoogte van de lanceringsdag en de speciale pre-orderactie

Doe jij mee met Camp NaNoWriMo?

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: