Een bucketlist: Deze reizen wil ik nog maken

Een bucketlist: Deze reizen wil ik nog maken

Ik ben nog geen twee maanden terug in Nederland, maar ik kan nu al niet meer wachten om weer op reis te gaan. Het heeft me zo goed gedaan, dat ik graag naar de volgende plek afreis. Wat is dat toch? Wat het ook is, het zorgt voor iets moois om naar uit te kijken. Daarom blik ik graag samen met jou naar mijn reis-geïnspireerde bucketlist. Waar gaat mijn volgende reis naar toe? 

Afgevinkt: Australië

Zoals je in mijn blogpost ‘Waar gaat mijn volgende reis naartoe?’ al kon lezen, stond de reis naar Australië bovenaan. Dat was in 2018, de laatste keer dat ik een bucketlist over reizen heb gemaakt. Sindsdien kan ik dus deze reis van mijn lijst strepen. Afgelopen september en oktober ben ik naar Australië geweest. Maar genoeg over deze reis. Ik heb er al genoeg over gekletst, haha. Wil je er meer over weten? Bekijk dan alle vlogs op YouTube of lees mijn september maandoverzicht.

Deze reizen wil ik eerst maken:

  • Rome, Italië. Zo lang als ik al schrijf, zijn historische gebouwen enorme inspiratiebronnen voor me. Bijna elk fictieboek heeft zulke gebouwen en natuurelementen in het verhaal verwerkt. Ik denk dat het komt door alle films die ik ooit met mijn vader heb gekeken, zoals 300 of Spartacus, of Pompeii daarna. Om die reden wil ik naar Rome. Specifieker gezegd, ik wil het Colosseum bezoeken. Het maakt me niet uit hoeveel geld het kost, hoogseizoen, vrieskou, lange rijen, wat dan ook: ik wil alle tours van het Colosseum doen. En als het kan met het seizoen, ook echt een dagtour naar Pompeii. Dit is de eerste reis die ik wil maken. 
  • Parijs, Frankrijk. Langs de seine lopen, de Arc de Triomphe en Sacre-Coeur bezoeken en de Eiffeltoren niet te vergeten – ik wil het allemaal zien. Maar voor mij het allerbelangrijkste: De Notre Dame. De grote brand in 2019 heeft de kathedraal grotendeels verwoest, maar deze treurige gebeurtenis heeft mij ook geïnspireerd qua schrijven. Het heeft me een schop onder mijn kont gegeven, waardoor ik eindelijk weer verder kon en fictie weer oppakte. Maar stiekem is dat niet het enige. Vanaf het moment dat ik de horror/thriller film ‘As Above, So Below’ (2014) heb gezien, kan ik niet stoppen met nadenken over de catacomben. Dus als het kan, wil ik ook ondergronds. En met de Thalys! 

Andere citytrips op mijn bucketlist:

  • Dublin, Ierland. Guinness, ik wil Guinness bier proeven. Gelukkig is dat niet de enige reden waarom ik naar Dublin wil. 
  • Venetië, Italië. De drijvende stad. Ik vind dit fenomeen zo bijzonder, maar ook het feit dat je in de herfst kaplaarzen tot aan je liezen aan moet vanwege het waterpeil. Dat heeft weer te maken met opwarming van de aarde. Maar het idee, vind ik heel bizar. 
  • Edinburgh, Schotland. De reis die ik in 2018 maakte en de reden waarom ik mijn reisbucketlist in 2018 schreef. Ik was nog niet zo lang thuis van deze reis en kon niet wachten om weer op het vliegtuig te stappen. De grootste reden dat ik terug wil is de architectuur, maar ook de kastelen die ik daar bezocht heb. 
  • Londen, Engeland. Ook hier ben ik al eens geweest. Ik denk dat het 2014 was, samen met mijn moeder en zusje. Toen hebben we vooral de toeristische dingen binnen 1,5 dag bezocht, nu wil ik de rest bekijken en mijn eigen pad trekken.

De grotere reizen van mijn bucketlist:

  • Caïro, Egypte. Het lijkt me geweldig om ooit de piramiden in het echt te kunnen zien. Dat is het eigenlijk wel, wat betreft Egypte. Maar ik denk dat als ik de reis eenmaal ga plannen, kom ik vast zoveel meer tegen waardoor ik er langer wil blijven. Dan zou ik voor Egypte absoluut zo’n Lonely Planet (aff*) aanschaffen!
  • Tokio, Japan. De cultuur in Japan is iets wat ik me bij lange na niet kan inbeelden, maar waar ik zoveel bijzondere dingen over lees (bijvoorbeeld de blogs van Angélica Vis). Of hoor, want mijn oom en tante zijn er een paar keer geweest. En Mount Fuji wil ik zien! Ik zou heel graag wat meer over deze cultuur willen leren. 
  • Beijing, China. China staat vooral op mijn lijst vanwege de Chinese Muur – of alle kleine stukken die daar nog van over zijn óf ontdekt zijn. Ook dit wereldwonder was een grote inspiratiebron voor mijn fantasieboeken, daarom staat dit op mijn lijst. 

Of ik ooit naar Noord of Zuid-Amerika wil, weet ik nog niet. 

Als jij op reis zou gaan, wat zou dan jouw allereerste bestemming zijn? Laat het me weten!

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij iets via die link bestelt, ik een stukje winst van de verkoper krijg. Dat kost jou geen cent extra en daarmee steun je ook mijn blog. Meer informatie lees je in mijn affiliate-blog en ervaring met affiliate-blog.

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: