Een kleurenpalet voor je brand kiezen

kleurenpalet kiezen

In de vorige blogpost over het branden van je onderneming vertelde ik al een beetje over je brandstyle. Vandaag ga ik het specifiek hebben over je kleurenpalet. Hoe vind je de juiste kleuren die precies uiten wat je met je kernwaarden wil uitstralen? Ik vertel je over mijn DIY-methode. 

Het leukste tijdverdrijf is op Pinterest zoeken naar mooie kleurenschema’s. Ik kan mezelf daar helemaal in verliezen. Ik heb niet voor niets zo’n 100 pins in mijn ‘colour palets examples’ bord staan. 

Het vinden van de juist kleuren voor je business hangen af van meerdere factoren. Met behulp van twee van mijn favoriete blogposts neem ik je stap voor stap mee tijdens mijn aanpak. 

Do: kijk eerst eens in je klerenkast of de kleuren van de slaapkamer. Daar onthul je al een beetje wie jij bent.  

Wie ben je als brand? 

De blogpost van Saffron Avenue laat je eerst 8 vragen beantwoorden voor je echt met de kleuren aan de slag gaat. Zo is mijn brand meer herfstachtig, net als mijn kledingstijl, ook al is de lente mijn favoriete seizoen. Dat maakt niet uit. Het gaat namelijk om de look and feel van je business. 

Kleurentheorie 

Kleuren hebben ook een eigen betekenis. Op deze manier kun je goed bepalen of de kleuren bij je brandmissie en kernwaarden passen. Als je doel rust is, is een felgeel dat energie betekent misschien niet de juiste combi.

Voor het vervolg van deze blogpost vertel ik je aan de hand van het stappenplan van Hello Function hoe ik het aanpakte. Ik wilde een simpelere uitleg en die krijg je daar.  

Poging een voor een kleurenpallet

Ik begon met het uitzoeken van kleuren via mijn Pinterestbord. Ik sloeg de afbeeldingen op en zette ervoor of het dark neutral of primary was. Toen dat eenmaal gedaan was, vond ik het spuuglelijk, haha. De kleuren paste niet bij elkaar en het straalde niet het warme gevoel uit dat ik wilde. Schrijfvriendin Sam schoot me te hulp met een andere website voor een tweede poging.  

Poging twee 

Op de website Coolors.co kan je blijven switchen en vastzetten tot je er gek van wordt. Ja, gek ja. Hoewel dit hartstikke handig was om mee te spelen en om weer iets nieuws te ontdekken, werkte de eindeloze database aan kleuren niet voor mij. Bovendien vond ik vijf kleuren iets te limiterend, omdat ik toen bang werd dat ik een verkeerde kleur wegspeelde die ik juist wel wilde gebruiken. Adobe heeft ook een kleurenwiel en het geeft fijne combinaties, maar dit was ‘m nog net niet. 

Poging drie 

Ik herinnerde me een hype van een paar jaar terug. Instagram heeft ‘Your Best Nine’ (foto’s) maar ze hebben ooit ook een kleurenwiel gehad! Ik sloot mijn account gratis aan en wachtte tot er een prachtig schema uit kwam. Dit zijn alle kleuren die in de afgelopen twaalf maanden in mijn foto’s voorbij zijn gekomen. 

Uit dit kleurenwiel kon ik zo zes kleuren aanwijzen aan de hand van de Hello Function. Ik hield ook rekening met de tekstkleur (7), de witte achtergrond van mijn website (8) en een losse lichte kleur voor fotoachtergronden (9). Zo kwam uiteindelijk alsnog een mooi kleurenpalet tot stand. 

Terwijl ik niet eens wist dat ik deze nodig had! Een kleurenpalet waar je je aan houdt, is net iets mooier dan altijd maar weer gissen naar welke kleurtint je de vorige keer gebruikt hebt. Nu heb je alle kleurcodes bij elkaar en kun je doorwerken.   

En nu verder… 

Met deze kleuren kun je nu ook verder voor een logo en visitekaartjes. Of ik al voor een logo ga? Yes, de mijne is ‘in de maak’. Nu Femke Meijboom ingeschreven staat (ja, sinds woensdag!) wil ik het plaatje compleet maken. Dus er komt nog een logo. Tegen die tijd zal ik daar ook een artikel over schrijven.  

Hoe denk jij na over je kleurenpalet? 

Liefs, 
Femke

PS. Je kunt alles DIY-en, het is vaak het snelst, goedkoopst en soms de makkelijke manier, maar een designer inhuren zal op langere termijn meer voordelen geven. Het is de investering waard!

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!

Volg:
0
Deel:

9 Reacties

 1. 9 november 2019 / 09:36

  Wat een leuk artikel! Ik ga meteen zin om mijn eigen kleurenpalet eens grondig onder de loep te nemen.

  • Femke
   Auteur
   9 november 2019 / 09:43

   Haha, dankjewel! Succes met puzzelen 🙈🎨

 2. 10 november 2019 / 14:23

  Awh, Femmie, love! Leuk hoe je kleurenpalet gewoon je outfit is! <3

  • Femke
   Auteur
   10 november 2019 / 14:25

   💚 Vette toeval eigenlijk! Ik kwam er achter dat ik nog geen foto had hihi

 3. 26 november 2019 / 12:02

  Wat interessant zeg! Ik heb me daar nooit in verdiept. Ik ga eens een kijkje nemen op die site. Jouw kleuren passen ook echt goed bij je 🙂

  • Femke
   Auteur
   26 november 2019 / 12:16

   Dankjewel! Ik vind dit zo interessant 🎨

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: