Deze boeken wil ik van de zomer lezen

Nog eventjes en dan is het zomer! Ik kan niet wachten om bij oma in de achtertuin de hele middag door te brengen met een boek op mijn schoot. Een non-fictie boek hier, een fantasy daar. Ik heb vier boeken op mijn must-read lijstje staan en die wil ik vandaag met je delen.

Voorbij het Wederwoud – Valentijn Ringelberg

Ik volg Valentijn al een tijdje op Instagram. We leerden elkaar kennen bij het X-Mas Book Café van uitgeverij Clavis en sindsdien volg ik heel geïnspireerd en gemotiveerd al zijn schrijfupdates. En op 13 oktober 2019 maakte hij eindelijk hét nieuws bekend: zijn boek ‘Voorbij het Wederwoud’ wordt uitgegeven bij Hamley Books! Toen sprong ik al een gat in de lucht, maar toen de cover bekend werd gemaakt stond ik helemaal te springen. Maar waar gaat zijn boek ‘Voorbij het Wederwoud‘ dan over? 

“Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs. Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.” 

55 Tips over schrijven en uitgeven – Sanne Hillemans

Sanne is de eerste indie-auteur met wie ik kennis maakte. Als je indie-auteur bent, geef je je boeken in eigen beheer uit. Op deze manier heb je de totale regie over je eigen boek. Hoe tof is dat? Sindsdien zijn er drie Hillemans-originals gepubliceerd en schreef ze mee aan een boek voor de bosbranden in Australië. En dat niet alleen, haar eerste boek ‘Voor altijd twintig’ is gratis te downloaden op haar website. Maar nu staat Sanne ook voor jou klaar. Met haar nieuwe e-boek ‘55 Tips over schrijven en uitgeven‘ helpt ze jou met het uitgeven van je eigen boek.

“Wil jij een boek uitgeven maar zie je nog wat beren op de weg? Misschien heb je geen tijd, geen ideeën of weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Wellicht heb je al een manuscript liggen en wil je nu de volgende stappen zetten… In dit boek vertel ik je waarom je het kan en hoe je het doet.

In 55 tips neem ik je mee in mijn ervaringen als zelfstandig auteur (of selfpubber, of indie-auteur, we hebben vele namen) en geef ik je niet alleen ideeën die je direct kunt toepassen, maar help ik je ook de juiste mindset te creëren om je door niets of niemand uit het veld te laten slaan. Natuurlijk ga je lezen over schrijven, uitgeven en marketing, maar dit is geen studieboek of handleiding die stap voor stap gevolgd kan worden. Het zijn praktische en toepasbare tips die gaan over het werk als auteur en de bijbehorende mindset, om ervoor te zorgen dat jouw boek er eindelijk komt.”

De kleuren van licht – V.E. Schwab

Ik kan me niet herinneren dat ik sinds de Hongerspelen zo verliefd ben geweest op een serie en de wereld daarin. Boek een was geweldig, boek twee verslond ik en tegelijkertijd las ik weinig omdat ik niet wilde dat het boek eindigde. De schrijfstijl van Schwab is heel speciaal. Net wanneer je denkt deze te hebben ontcijferd, soms zijn het ellenlange zinnen, lijkt het weer te veranderen en uiteindelijk zuigt ze je helemaal in het verhaal. Daarom is het voor mij dan ook meer dan logisch dat deel drie ‘De kleuren van licht‘ niet kan ontbreken aan mijn zomerse leeslijst. Wanneer ik ook deel drie heb gelezen, ga ik een spoilervrije recensie schrijven.

Maar omdat ik natuurlijk niets van het boek wil verklappen voor je ook deel een en twee hebt gelezen, geef ik nu de flaptekst van boek een: De kleuren van magie

“De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over. Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.”

Dingen anders doen – Lianne Keemink

Voor dit boek ben ik echt heavily influenced door Lenneke van Freelennse. Ik had ‘Dingen anders doen‘ van Lianne al eens voorbij zien komen op de website van Hogeschool Rotterdam. Het is tijd dat ik wat meer non-fictie lees en om die goede gewoonte door te zetten, heb ik het boek van Lianne nodig. Misschien helpt het ook nog eens met mijn sport mindset, haha.

“Jezelf goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren is volgens zelfhulpboeken een kwestie van een knop omzetten, gewoon even wilskracht tonen en zoveel mogelijk motiverende spreuken tot je nemen. De werkelijkheid is meestal weerbarstiger. In Dingen anders doen vertelt en onderzoekt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen langs social media of chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben. Is het echt een kwestie van mindset of komt er veel meer aan te pas? Hoe doen we dat nou echt, gewoontes veranderen? Het korte antwoord is als een Facebook relatiestatus: It’s complicated. Het uitgebreide antwoord lees je in dit boek. Dit is het meest nuchtere en praktische zelfhulpboek ooit! Haalbaar voor iedereen. Je hoeft je leven niet 180 graden om te gooien, maar leert kleine, wezenlijke dingen definitief veranderen en realistische doelen stellen.”

Zo te zien blijven fantasy en non-fictieboeken mooi in balans. Welke ik als eerste ga lezen? Ik denk het boek van Sanne, omdat die nét uit is en ik heel benieuwd ben. Op dit moment zijn alle tips op het gebied van uitgeven in eigen beheer welkom, want het boek van mijn oma is bijna af. 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: