Welke boeken staan op mijn verlanglijst?

Dit jaar is het eerste jaar dat ik mee doe met de Goodreads Reading Challenge. Ik wilde graag twaalf boeken lezen, eigenlijk een boek per maand. En dat lukte! De teller staat ondertussen al op negentien boeken maar ik ben nog lang niet uitgelezen. Ik heb nog een grote verlanglijst op Bol.com en Goodreads staan die ik vandaag met jullie wil delen. Het zijn er nog een aantal, dus houd je vast!

Whisper to Me – Nick Lake

Whisper to Me is een Engelstalig boek dat vorig jaar mei is uitgekomen. Het verhaal volgt Cassie, wiens zomer gevuld was een hoteldebotel aan avonturen, maar ze hoort een stem – een duivelsstem wie haar verteld dat ze niet goed genoeg is. Tot ze een jongen tegenkomt en hij de stem dempt. Het boek gaat over mentale gezondheid. Ik kwam het boek tegen op Tumblr in een hele mooie boekenfoto, de cover sprong uit, en zo belandde het op mijn verlanglijst.

De zon is ook een ster – Nicola Yoon

Dit boek gaat helaas over iets wat de laatste tijd meer in het nieuws komt: uitzetting van migranten. Natasha is illegaal en door een stomme fout van haar vader moet ze terug naar Jamaica. Daniel is een zwever, een dromer, wie zijn droom toch links laat liggen om zijn ouders gebeden op te volgen: een chirurg worden. De twee ontmoeten elkaar op Natasha’s laatste dag in de stad en door een inbraak bij een platenzaak blijven ze bij elkaar plakken. Het verhaal is een verweving van twee perspectieven. Ik was zo enthousiast over dit boek, tot ik een wat matige recensie tegenkwam waardoor ik weer begon te twijfelen. Daarom blijft dit boek voorlopig nog staan waar hij staat.

History is All You Left Me – Adam Silvera

Adam Silvera leerde ik kennen door mijn favoriete schrijfster Victoria Aveyard. Ze zijn niet alleen schrijfmaatjes, maar ook elkaars grootste fan op Tumblr. Als Griffins eerste vriendje, Theo, overlijd, weet Griffin niet wat hij met zichzelf aanmoet. Zijn wereld barst. Hij wist wel dat Theo door het hele land was verhuisd voor school en dat hij een nieuwe jongen had leren kennen, maar hij geloofde dat hij net als een kat weer op alle pootjes terecht zou komen als het tijd was. Dit is waar Griffins slechte tijd begint. Dit boek trok me ook weer door de cover. Volgens mij is dit een heel zwaar verhaal en ik weet niet of ik hier wel klaar voor ben.

Of Fire and Stars – Audrey Coulthurst 

Prinses Dennaleia heeft altijd al geweten waar haar toekomst zou beginnen: een verloving met de Prins van Mynaria. Het zou ook de toekomst van beide landen vaststellen, bescherming en meer welvaart. Maar Denna heeft een geheim. In het boek moet ze leren haar groeiende krachten te verbergen en tegelijkertijd haar land regeren. Ze moet zelfs leren hoe ze de strijdpaarden berijd, haar instructrice niemand minder dan de zus van haar verloofde, Amaranthine. Als een moord het land teistert, steken Mare en Denna wat twijfelend de koppen bij elkaar om de moordenaar te vinden. Maar hoe meer ze elkaar leren kennen, hoe meer ze voelen dat dit geen beginnende vriendschap is maar iets veel groters. Weer is dit een gevalletje van een mooie cover, I’m a sucker voor goede design. Maar als ik van iets groter liefhebber ben dan van design, dan is dat middeleeuwse verhalen (mijn eerste boek speelde ook af in de middeleeuwen!). Ik kan niet wachten om dit boek te lezen.

Babe, you got this – Emilie Sobels & Martje Haverkamp

Dit boek is een bundel van powervrouwen, hun verhalen en antwoorden op succes-vragen. De zin ‘van meisje met dromen naar vrouw met succes’ is voor mij heel uitnodigend. Welke misstappen moet je maken voor je er weer een vooruit zet, hoe blijf je trouw aan jezelf en hoe combineer je een sociaal leven met al je dromen en ambities? Voor mij hoeft zo’n soort girlboss-boek niet vol tips te staan om interessant te zijn. Tot nu toe ben ik nog steeds erg nieuwsgierig naar Babe, you got this.

Duizend Hoog – Katherine McGee

Waar ik dit boek voor het eerst voorbij zag komen, weet ik niet eens meer. Wat ik wel weet, is dat het zo goed in de sferen van Gossip Girl zit en I love that show. 2118 New York bruist en iedereen wilt wat van elkaar. Tot een meisje van een duizend-verdiepingen-hoog gebouw springt. Haar dood brengt een schandaal aan het ligt dat iedereen aangaat, hoe hoog je ook op de sociale- en carrièreladder staat. Het verhaal wordt verteld door vijf tieners die allemaal hun eigen problemen hebben. Ze proberen hun plek op de ladder te veroveren, eerst New York, dan de wereld. ‘Maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…’

Studieboeken

Hiephoi. Voor de schrijversacademie moet ik veel verplichte literatuur lezen. Omdat het er nogal wat zijn, wil ik hier de blogpost eindigen. Maar niet voor ik ze eerst opgenoemd heb. Hoe fictie werkt, Schrijven vanuit je hart, De wil en de weg, Van Passie tot publicatie, Schrijfstijl: de basis van een goede tekst, Dialogen schrijven: laat je personages spreken, Spannende verhalen schrijven en Van kort verhaal naar roman. Nog acht te gaan!

Welke boeken staan nog op jouw TBR?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: