Blogtag: De Liebster Award

Blogtag: De Liebster Award

Een tijdje terug werd ik via Instagram getagd door Lianne van Lianne’s Letters om mee te doen aan een blogtag, dankjewel! De Liebster Award is een blogtag, waarin je een vragenlijst doorgeeft aan andere blogs om deze (wat beter) te leren kennen. Ik deed dit wel eens voor YouTube, maar nog nooit voor mijn website. Tijd om daar verandering in te brengen! (En voordat jij begint met het overnemen, onderaan staan de vragen die ik aan jou stel, want ik nam gewoon klakkeloos de eerste elf van Lianne over en dat was niet de bedoeling haha).

1 / Heb je altijd al schrijfster willen worden?

Ja, dat denk ik wel. Ik kan me van de basisschool ook nog wel herinneren dat ik modeontwerper wilde worden, maar ik was niet zo heel goed in het tekenen van kleding. Dierenarts kwam toen ook veel voor, maar niet voor mij. Ik was niet zo’n dierenfan vroeger…

2 / Heb jij ooit boeken in eigen beheer uitgegeven of zou je dat ooit willen doen?

Dat heb ik nog niet gedaan, maar zou het wel willen proberen. Mocht ik ooit doorgaan met contemporary, zou ik eventueel mijn fantasy AHEA zelf willen uitgeven. Ik doe er op het moment wel veel research naar, want ik wil mijn opties openhouden.

3 / In welk ander genre zou jij ooit nog eens willen schrijven?

Pfoe, ik schrijf nu comtemporary en fantasy, en ik ga een slagje slagen aan non-fictie door de biografie over mijn oma, maar verder zou ik het niet goed weten. Thriller vind ik wel leuk om te lezen, maar that’s it. Hetzelfde geld voor romans, feel good en chicklits, (die lees ik dan totaal niet omdat ik er niet genoeg vanaf weet wat het inhoud). Misschien ooit non-fictie in de richting van zelfhulpboeken? Maar daarvoor moet ik eerst meer leven, haha.

4 / Wie is jouw favoriete schrijver?

Goeie! Ik zeg altijd Victoria Aveyard van de Red Queen boeken. Van haar serie kan ik zo genieten. Maar sindsdien heb ik veel meer boeken gelezen en vastgehouden. Elizabeth Gilbert is ook heel cool, ik ken haar dan alleen van Big Magic (en bijna iedereen van Eat, Pray, Love). De schrijfstijl van Marieke Nijkamp, Suzanne Collins en Sanne Hillemans vind ik ook fijn. Toch staat Victoria Aveyard helemaal bovenaan.

5 / Wat is jouw ultieme schrijftip?

Waarom blijft dit zo lastig? Denk je verhaal van te voren helemaal uit. Schrijf waarover je zelf zou willen lezen. Schrijf niet te snel want dan raak je sneller het plezier kwijt.

6 / Hoeveel boeken heb jij ongeveer in je boekenkast staan?

Ha! Niet zo heel veel, vind ik zelf dan. Ik heb er zelfs al een paar weggegeven. Ik zal ze verdelen per genre. Drie thrillers (hallo Joyce en Chinouk), één feel good (hoi Marijke), drie science-fiction (hiermee bedoel ik de Vuurvogel-serie), 16 van fantasy (waarvan één een kort verhaal), 10 van comtemporary, eentje van poëzie, één roman, één historisch verhaal, één biografie, één mysterie (Goodreads zegt dat Voor ik je loslaat dit en een roman is), 11 boeken van de schrijversacademie, vijf zelfhulpboeken, Dodie’s boek, twee van Anna Nooshin en Bad Girls Throughout History zijn er vier voor non-fictie. Bijna zestig volgens mij?

7 / Welke hobby’s had jij vroeger als kind?

Ik tekende wel veel en ging graag fietsen, maar daar bleef het wel bij. Uiteindelijk ging ik ook schrijven en lezen. Ik was niet zo’n speciaal kind vroeger, behalve dat ik heel spontaan was. Door de scheiding van mijn ouders weet ik ook niet zo veel meer van toen. Volgens mijn Facebook activiteiten rond 2011 danste ik graag, stelde ik outfits samen op Polyvore en speelde ik Sims 3!

8 / Naar welk land/stad zou jij nog zeker eens op vakantie willen?

Ben je klaar voor dit lijstje? Ergens heb ik een reislijstje. New York. Australië. Parijs. Kroatië. Rome, Milaan en Venetië. Hawaii. Kaapstad. Praag. Thailand. Op dit lijstje stonden ook Londen, Griekenland, Edinburgh en Trapani en daar ben ik geweest. Van Edinburgh ben ik echt net terug als deze blogpost online komt, dus maak je borst maar nat voor heel wat foto’s op mijn Instagram 🙂

9 / Hoe zorg jij voor ontspanning?

Ik kijk graag films om te ontspannen. Dit werkt ook fijn mee aan het inspiratie verzamelen voor het schrijven. Als dat niet werkt en het in mijn hoofd te chaotisch is, ga ik ook graag een spelletje doen bij mijn oma. Opruimen werkt ook altijd om te ontspannen, heel gek haha.

10 / Hoe zouden andere mensen jou omschrijven?

Ik werd altijd als spontaan omschreven, maar ik weet niet of dit nog zo is. Creatief is er sowieso eentje.

11 / Wat is jouw grootste blooper?

Tja, welke wil je weten? Ik zat in groep zes en was zo hard aan het lachen met een vriendinnetje (hoi Carolien haha!) dat ik in de hal tijdens de middagpauze in mijn broek plaste. Er moest zelfs gedweild worden. Ik ben ook een keertje de woorden vergeten toen ik zong tijdens een voorstelling op de middelbare.

En dan is het nu tijd voor het taggen en mijn vragen aan jou!

Hier nog de regels die verbonden zijn aan de Liebster Award:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Post een link naar zijn of haar blog;
 • Zet een foto van de award op je blog;
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Nomineer 5 tot 11 blogs;
 • Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

Ik nomineer:

 1. Ismay van Isselemee.nl
 2. Nienke van Nienke’s Lifestyle
 3. Irene van tussenmarsenjupiter
 4. Sandra van AroundSan
 5. Laurine van Laurinemin
 6. Paula van MustMag

En voor hen heb ik de volgende vragen:

 1. Wat is je sterrenbeeld?
 2. Waarover schrijf je het liefst?
 3. Dagje strand of dagje in het bos? En waarom?
 4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
 5. Waar komt de naam van je blog vandaan?
 6. Voor je een blogpost publiceert, schrijf je die van op papier, op je telefoon of je laptop?
 7. Wat is het laatste boek dat je las?
 8. Wat is je mooiste herinnering?
 9. Wat is je guilty pleasure?
 10. Op welke app spendeer jij de meeste tijd?
 11. Hoe zou jij jezelf in één zin beschrijven?

Heel veel succes!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

1 Reactie

 1. 12 juni 2018 / 14:51

  Leuk om jouw antwoorden te lezen! Ik herken het wat jij vroeger wilde worden. Hier ook heel lang dierenarts en een keer een paar dagen modeontwerpster. Wauw, jij weet echt je hele boekenkast uit je hoofd! Daar ben ik helaas niet zo goed in :p OMG die broekplasblooper, hilarisch! Misschien ooit een scene voor in een nieuw boek? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: