Wat wil je bereiken in het leven? Droom groot!

Wat wil je bereiken in het leven? Droom groot!

Heb jij grote dromen? Er is helemaal niks mis met groot dromen. Wie weet win je ooit wel de loterij of maak je een wereldreis of ben je straks de grootste ondernemer in jouw specialisme. Ik dacht eens na over wat mijn grootste dromen zijn, gewoon om eens weg te dromen bij het idee. Droom je mee?

Is mijn vijf jaren plan hier dan geen onderdeel van?

Om dromen te kunnen verwezenlijken is een plan zeker nodig. Zo bedacht ik ook ooit mijn vijf jaren plan, maar als ik eerlijk ben, zijn dat geen levensdromen. Niet allemaal tenminste. Ooit op mezelf gaan is meer een must dan een droom. Ik wil groot, groter, grootst dromen dus dat heb ik gedaan.

Wat wil ik bereiken in mijn leven?

Ooit op een boerderij wonen of hoog in een penthouse

Als iets me geweldig lijkt, dan is dat een huis hebben omringd met groen. Dat is wat mijn nicht Joke nu heeft en waar ik regelmatig oppas. Daar kan ik dan helemaal tot rust komen en ook knopen doorhakken wat betreft mijn bedrijf. Zij heeft er ook wel dieren voor, langnek eenden, iemand stalt hun schapen daar ‘s zomers, kippen, konijnen, de roofvogels en uilen vliegen je ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds om de oren. Heel mooi allemaal! Maar voor mij zou het zonder de dieren het mooist zijn. Of, ergens hoog in een flat wonen zodat het geluid van de wereld ‘daar beneden’ mij niet meer kan storen en ik kan wegdromen bij het uitzicht. Er moet genoeg licht zijn en genoeg rust, dan kom ik ook pas tot rust.

Spreken op een event zoals The Self-Made Summit, TedX of YalFest

Als iets mij energie geeft, dan is dat wel spreken voor een grote groep. Maar niks is gaver dan groot, groter, groots denken. TSMS is hét business event voor ambitieuze vrouwen en ik zie mezelf daar wel tussenstaan. Maar voordat ik dat ga doen, wil ik natuurlijk wel meer ervaring op doen en het event ook een keer bezoeken. Zo krijg je alvast wat feeling met het bedrijf en kun je de doelgroep beter aanvoelen. Maar YalFest is iets waar ik zo tussen pas. Dit is namelijk hét festival voor YA boekenliefhebbers, het staat letterlijk voor Young Adult Literatuur Festival. Als deze kans ooit op mijn pad komt, zeg ik zonder nadenken ja! (Lees ‘Slashwerk‘ om ook je dromen waar te maken!).

Tijdelijk wonen in een andere stad.

Edinburgh of Dublin staan op de lijst. Daar heb je die mooie natuur weer en pittoreske straten die mij zo inspireren met schrijven. Ik heb er wel eens vaker over nagedacht, om een tijdje in Londen te gaan wonen bijvoorbeeld, maar toen kwam Brexit en daarna corona en dacht ik er niet meer over na. Toen kwamen juist mijn wensen om te reizen naar Rome en Parijs, haha. Nog steeds heb ik wel de droom om ergens te overwinteren, ooit, in de verre toekomst, maar tijdelijk ergens anders in het buitenland wonen/werken/digital nomad staat zeker op mijn bucketlist. Australië bezoeken trouwens ook, maar dan meer als vakantie.

Ik heb bewust geen plan van aanpak gemaakt voor deze dromen. Omdat het dromen zijn en nog geen doelen. Misschien verwerk ik ze later wel in mijn plan voor 2022. Maar voor nu zijn dit gave dingen om bij weg te dromen.

Wat is jouw grootste droom?

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: