5 Rare Google zoekopdrachten voor het schrijven

Ik moet wat bekennen. Als schrijver google ik soms de raarste dingen, maar dan ook écht de raarste dingen. Mocht die FBI-agent ooit door mijn internetgeschiedenis scrollen, dan ben ik de sjaak. Dat is soms gênant. Toch is dat ook niet heel raar, het is het leven van een schrijver. Ik zet mijn vijf gekste Google zoekopdrachten op een rij zodat je je niet gek hoeft te voelen over de dingen die jij op het internet zoekt. 

Wat is de polsmaat van mannen

Voor de meeste boeken weet ik niet meer voor welk boek het was, van deze wel! Dit was namelijk voor mijn manuscript VBEM, een fantasy verhaal waarin de hoofdpersoon gedwongen werd om iets voor een persoon te maken. De zoekopdracht was alleen niet zo succesvol. Toen ik het niet op internet kon vinden, stuurde ik mijn zusje Anne een bericht. Of zij het aan haar vriend kon vragen. Die gaf supersnel zijn horloge maat door en zo kon ik terugvinden hoeveel cm zijn pols was. Ik kon er geen gemiddelde van maken, want één persoon is daar te weinig voor, maar het was een te gênante vraag om aan andere jongens te vragen, haha!

Hoe heet zo’n ding voor je gezicht als je gaat trouwen

Hoe stom is dat? Deze lijkt me heel simpel. Maar ik bedoelde niet zo’n traditionele witte, maar een zwarte, die je zou dragen op een begrafenis. Waarom vulde ik dan trouwen in? Omdat dat de meest logische zoekopdracht was op dat moment. Ik bedoelde dus een rouwsluier… 

Push ups mannen, hoeveel normaal om te zweten

Deze zoekopdracht doet me denken aan Edward Cullen, je weet wel, de Twilight vampier die schitterde alsof hij een discobal was. Nou, deze zoekopdracht heeft daar wel wat van weg. Als niet-sporter wilde ik graag weten hoe lang het duurt voor je gaat zweten bij een workout. Nu moet ik zeggen dat ik ineens heel veel ga zweten bij een plank of push ups (hallo Chloe Ting in september) maar bij de rest niet zo. Maar ik wilde het weten van een jongen die gemiddeld sport, ik ben hier helaas niet achter gekomen. 

Zo’n schouder ding die ze in de tekenfilmserie Avatar dragen

Misschien, heel misschien, ben ik een ontiegelijke fan van Azula. Ja, mijn schrijvers-ik kan heel veel inspiratie uit haar halen. Maar haar outfit nog het meest van allemaal. Ik wilde graag weten hoe die puntige dingen op haar schouder heten. Het stomme is, ik had het gevonden, maar ik leegde laatst mijn hele leeslijst op de iPad en heb het verwijderd. Le cry!

Lijken in het water

De ergste van allemaal. Ik wilde hier alles over weten, omdat in een van mijn boeken, een personage een lijk in het water vond. De zoekopdracht was heftig. Ik had net gegeten en dat was niet mijn slimste zet. Uiteindelijk kon ik wel realistischer schrijven, maar het was een naar beeld. Ik ben blij dat ik er geen nachtmerries van kreeg.

Zo, dat waren dus mijn vijf raarste zoekopdrachten voor het schrijven. Ik ben heel erg benieuwd welke gekke dingen jij hebt opgezocht. Al is het voor je boek, een film, cosplay – niets is te gek.

Liefs,
Femke

(Vergeet me niet te volgen op Instagram, de 800 volgers is in zicht!)

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: