15 Tips voor single dates op Valentijnsdag

15 Tips voor single dates op Valentijnsdag

Hé, dit jaar ben ik alweer 22 jaar single met Valentijn. Nu kan ik er om lachen, maar toen vond ik Valentijnsdag één van de irritantste dagen van het jaar. Vooral in mijn vierde jaar op de middelbare school, waar er rozen werden uitgedeeld aan crushes. Nu is Valentijnsdag gewoon een van de 365 dagen van het jaar, omdat ik nog steeds single ben, maar dat betekent niet dat ik mezelf niet wat meer mag verwennen. 

Kleine disclaimer, het is natuurlijk altijd leuk om jezelf mee op date te nemen – daar hoeft het geen speciale dag voor te zijn. Self care zou every day care moeten zijn. Al kies je voor een maandagavond, een donderdagochtend, een zaterdagavond wanneer je vrienden in de kroeg staan of op een zondagmiddag. Als je maar tijd voor jezelf neemt om even stil te staan. 

Dit zijn mijn 15 tips voor dates voor singles op Valentijnsdag

 1. Lezen bij kaarslicht, met of zonder iets lekkers erbij
 2. Ga offline. Zo schreef ik eerder al eens over een verslaving op social media en op een dag als Valentijn heb je geen zin in tortelduifjes.
 3. Met een gezichtsmasker op de bank
 4. Bel eens je oma, je opa, je moeder, je tante of je nichtje. 
 5. Je kan eindelijk weer eens tijd nemen voor je hobby’s ’s avonds. Schilderen, tekenen, diamond painting, schrijven, sporten, plantjes verstekken, beeldjes en sieraden maken – overal is tijd voor. 
 6. Dance like nobody is watching, want hé, daar heb je ook alle tijd voor. Zet de muziek aan, doe een koptelefoon op en benut alle ruimte in je woonkamer/keuken/slaapkamer/badkamer en dance, baby, dance. 
 7. Films, films, films for days. Of series. Series zijn natuurlijk ook leuker. Ga voor de bingewatch avond! Zoute popcorn, M&Ms en een smoothie erbij voor balans en ga voor vierkante oogjes (Netflix geeft je vanzelf wel een melding of je nog steeds verder wilt kijken). 
 8. Maak een wandeling bij zonsondergang
 9. Speel eens een bordspelletje met familie of vrienden
 10. Doe boodschappen op de markt. Zo kom je nog eens iets bijzonders tegen en maak je kans op goedkopere producten. De sfeer op de markt is er eentje waarvan je moet leren houden, maar uiteindelijk voelt er niks meer als op vakantie zijn – je laat jezelf meevoeren met de stroming.
 11. Kook favoriete maaltijd en geniet
 12. Of uit eten gaan bij je favoriete plek en je favoriete gerecht bestellen. Ik mis de Yasai Saki Soba Noodles bij de Wagamama, maar in Rotterdam zit ‘ie verstopt en Utrecht is te ver. En Thuisbezorgd werkt niet in een klein dorp, haha. 
 13. Trommel een vriendin op om mee te gaan naar een bowlingtent 
 14. Ga naar de bioscoop. Ga eindelijk naar die ene film die je al tijden wil zien maar waar niemand mee naar toe wil (ik kan je vertellen dat alleen naar de bioscoop eigenlijk heel cool is)
 15. Trakteer jezelf op dat ene leuke cadeautje, want dan weet je zeker dat je het leuk zal vinden

Ik heb nu al zin in Valentijnsdag, want dat betekent een hele dag voor mezelf. Geniet van je solo date!

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: